פורסים את הבצל ו 3 שיני השום ומטגנים עם כף אחת של שמן הזית כ 3-4 דקות
מוסיפים את התרד מערבבים מעט ומכסים עם מכסה
כאשר התרד יורד מנפחו מורידים מהאש ומניחים בצד
:מכינים את רוטב הבשמל
שופכים לסיר גדול את שארית שמן הזית ו 3 כפות קמח ומטגנים את הקמח כ-דקה - שתיים
מוסיפים את ליטר חלב הסויה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה כדי שתחתית הסיר לא תישרף
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לערבב את כדי הסמכה
אל ייאוש- זה לוקח כ 10 דקות עד שהרוטב מסמיך
במידה ולא מסמיך מספיק לטעמכם אפשר להוסיף עוד כף אחת או שתיים של קמח ולהמשיך לערבב עד שהחלב הופך לרוטב בשמל
:מכינים את הגבינה
מסננים את אגוזי הקשיו ממי ההשריה ומעבירים למעבד המזון
מוסיפים שן שום ורבע כוס מים וטוחנים היטב
אם יש לכם אבקת פתיתי בירה זה הזמן להוסיף
מעבירים את תכולת הבלנדר לסיר קטן ומוסיפים כף קמח אחת
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד שהגבינה נפרדת מדפנות הסיר
:מרכיבים את הלזניה
בתבנית בגודל: 30 על 20 מסדרים בתחתית 3 דפים של לזניה
מורחים מחצית מכמות רוטב הבשמל, מחצית מכמות התרד ושכבה של גבינת הקשיו
מעליה עוד שכבה של של עלי לזניה, שארית רוטב הבשמל, התרד וגבינת הקשיו
אופים על חום של 180 מעלות כ 40 דקות
צננו מעט לפני שאתם חותכים את הלזניה כדי שהיא לא תתפרק