לזניית טבעונית עם בזילקום ורוטב עגבניות דלת פחמימות ועשירה בחלבון
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
בעזרת קולפן מגרדים את הקישואים באופן שווה ואחיד עד ה"אידרה" של הקישוא, החלק הפנימי בעל הזרעים. בו לא נשתמש
שופכים 2 כפות מלח על גבי הקישואים ומערבבים וממתינים כ10 דקות עד שהקישואים מגירים נוזלים
מסננים את הקישואים מהנוזלים ומהמלח
בבלנדר או במעבד מזון מוסיפים את הטופו, שן שום אחת, מחצית שמן הזית, כפית חרדל, שמרי הבירה ומחצית מחלב הסויה
טוחנים עד שמתקבלת עיסה במרקם נוזלי ואחיד
במידה והבלנדר מתקשה לטחון את הטופו או שהמרקם שמתקבל מעט גושי, הוסיפו עוד מעט מחלב הסויה עד קבלת המרקם הרצוי.
שפכו מחצית מהבלילה לקערה והניחו בצד
למחצית הבלילה שנותרה במעבד המזון הוסיפו את עלי הבזיליקום וטחנו עד קבלת מרקם אחיד ובעל ריח משכר של בזיליקום.
הניחו בצד
בקערה עמוקה שופכים את רסק העגבניות
מוסיפים שום כתוש, שארית שמן הזית, את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב
מניחים בצד
מניחים על גבי תבניית האפייה 2 שכבות של של פרוסות קישואים
מוסיפים 3-4 כפות של רסק עגבניות ומפזרים לכל אורך התבנית
מניחים מעל 2-3 כפות של קרם לבן ו2-3 כפות של קרם בזיליקום
בעזרת כף מערבבים קלות את שני הקרמים
מוסיפים את שכבה של קישואים וחוזרים על התהליך עד גמר המרכיבים
מפזרים מעל מעט מגבינת כמוצרלה
אופים בין 30 - 40 דקות עד שהלזנייה משחימה
כשהלזנייה תצא מהתנור היא תהיה לא יציבה ומתפרקת אך כלל שתצטנן היא תתייצב ותתגבש
ניתן להקפיא כחודש או במקרר כ 3-4 ימים