מתכון, בקלי קלות, ללחם טחינה טבעוני, עם שעועית מש וכורכום שנפלא לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון.
זמן הכנה5minutes
זמן בישול1hour30minutes
זמן כולל1hour43minutes
מנה הגשה20פרוסות לחם
מרכיבים
1כוסשעועית משיבשה, לא מבושלת
3כוסמים
6כףטחינה גולמית
1/2כפיתכורכוםכפית שטוחה
1/2כפית סוכר
קורטובמלח
הוראות הכנה
שוטפים היטב את שעועית המש במסננת בהרבה מים
בקערה עמוקה משרים את שעועית המש עם 3 כוסות המים לפחות 6 שעות. השעועית אמורה להתנפח מעט ולספוח את המים.
בעזרת בלנדר, טוחנים היטב את השעועית, עם מי ההשריה, עד שמתקבלת עיסת שעועית אחידה ונוצר קצף מסביב. (העיסה אמורה להיות ללא גושים כלל של שעועית שלא נטחנה.) הוסיפו את הסוכר וערבבו היטב
השאירו להתססה כ 8 שעות על השיש או במידה והחדר חם מאוד כ 12 שעות במקרר
הוסיפו 6 כפות טחינה, חצי כפית שטוחה של כורכום, את המלח וערבבו היטב.
העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק
אפו על חום בינוני 170 מעלות כ שעה וחצי
הוציאו וצננו היטב לפני שאתם פורסים
יש לי הערות
תוספות אפשריות: אגוזים, זרעי דלעת או חמוציות לצבע ובריאות.
אפשר לדלג על שלב ההתפחה על ידי הוספה של חצי שקית של אבקת אפייה.