Go Back
להדפיס

לחם טחינה טבעונית עם שעועית מש וכורכום

מתכון, בקלי קלות, ללחם טחינה טבעוני, עם שעועית מש וכורכום שנפלא לארוחת ערב או לארוחת אחרי אימון.
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן כולל 1 hour 43 minutes
מנה הגשה 20 פרוסות לחם

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית מש יבשה, לא מבושלת
  • 3 כוס מים
  • 6 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית כורכום כפית שטוחה
  • 1/2 כפית סוכר
  • קורטוב מלח

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את שעועית המש במסננת בהרבה מים
  2. בקערה עמוקה משרים את שעועית המש עם 3 כוסות המים לפחות 6 שעות. השעועית אמורה להתנפח מעט ולספוח את המים.
  3. בעזרת בלנדר, טוחנים היטב את השעועית, עם מי ההשריה, עד שמתקבלת עיסת שעועית אחידה ונוצר קצף מסביב. (העיסה אמורה להיות ללא גושים כלל של שעועית שלא נטחנה.) הוסיפו את הסוכר וערבבו היטב
  4. השאירו להתססה כ 8 שעות על השיש או במידה והחדר חם מאוד כ 12 שעות במקרר
  5. הוסיפו 6 כפות טחינה, חצי כפית שטוחה של כורכום, את המלח וערבבו היטב.
  6. העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק
  7. אפו על חום בינוני 170 מעלות כ שעה וחצי
  8. הוציאו וצננו היטב לפני שאתם פורסים
    לחם טחינה טבעוני עם מש וכורכום

יש לי הערות

  • תוספות אפשריות: אגוזים, זרעי דלעת או חמוציות לצבע ובריאות.
  • אפשר לדלג על שלב ההתפחה על ידי הוספה של חצי שקית של אבקת אפייה.