בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים מלבד המלח לפי הסדר הכתוב
לשים כ 3 דקות ומוסיפים את המלח
לשים עוד כ 10 דקות. הבצק אמור לצאת דביק ולח
עוטפים במגבת ומניחים בצד ומטיפים שעה
לאחר כשעה, מרפדים עציץ חימר טרה-קוטה בנייר אפייה
מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים את הבצק על גבי המשטח.
מקמחים היטב גם את הבצק. שימו לב שלא ללוש את הבצק פעם נוספת
קורצים 20 חתיכות שוות מהבצק
בעזרת הידיים יוצרים כדורים ומניחים אותם בזה אחר זה בתוך העציץ
במידה ואתם אופים את הלחמניות לא בעציץ, הניחו אותם בתבנית האפייה
הניחו להתפחה שנייה כשעה (אל תוותרו על השלב הזה - הוא חשוב)
חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות
מברישים את הלחמניות בשמן זית וסילאן ולבזוק מעט שומשום מעל
אפו את העציץ כ 40 דקות (אפייה ללא עציץ אפייה של 15 דקות תספיק)
הוציאו מהתנור והגישו חם