Go Back
להדפיס

מאפה פילו טבעוני

במילוי של שבבי סויה, רימונים, שקדים וטימין

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 28 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות
קלוריות 137 kcal

מרכיבים

  • 5 דפי בצק פילו של מעדנות 150 גרם

למלית

  • 1/4 כוס שמן זית 50 מ"ל
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר מגורד
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מעט מלח
  • 1 כף שטוחה תבלין סומק
  • 1 כוס שבבי סויה 100 גרם
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף סילאן
  • מספר עלי טימין ללא הגבעולים
  • 1 כף שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה

  1. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן

  2. מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף

  3. מוסיפים את הגזר המגורד ומטגנים כ 2-3 דקות

  4. מוספים את השום ומטגנים עוד כדקה שתיים תוך כדי ערבוב

  5. מוספים את הסומק, את הפפריקה והמלח ומערבבים

  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים

  7. מוסיפים את שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שכל הרוטב נטמע ונספג בסויה.

    מאפה פילו טבעוני
  8. מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים ומעט מעלי הטימין, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

  9. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  10. פותחים את אריזת בצק הפילו של מעדנות

  11. פורסים את בצק הפילו על גבי משטח העבודה ומשמנים בעזרת מברשת את דף הפילו העליון

  12. בעזרת הידיים לוקחים את דף הפילו ומרפדים תבנית אפייה עגולה, כאשר קצוות הבצק עוטפות את קצוות התבנית.

  13. מניחים שכבה נוספת של עלה פילו וגם אותו משמנים היטב.

  14. מניחים שליש כמות של המלית על גבי עלי הפילו

    מאפה פילו טבעוני
  15. מפזרים מעט שקדים ומעט עלי טימין

  16. מניחים שכבה נוספת של עלה פילו ובעזרת הידיים מהדקים קלות ולבסוף משמנים עם שמן זית

  17. חוזרים על התהליך עד שלא נותר עוד מהמלית

  18. משמנים היטב את דף הפילו האחרון ומקפלים פנימה את קצוות הפילו כאשר דואגים לשמן היטב כל דף.

  19. מברישים מעט רכז רימונים מדולל במעט מים ובוזקים מעט שקדים ממעל

    מאפה פילו טבעוני
  20. אופים כ30-35 דקות עד שהמאפה משחים

  21. לפני ההגשה מברישים במעט רכז רימונים, בוזקים מעט שקדים, טימין וזרעי רימון

  22. לאחר קירור המאפה יתגבש מעט ויהיה נוח יותר לחיתוך

  23. יכול להשמר במקרר 2-3 ימים