במילוי של שבבי סויה, רימונים, שקדים וטימין
מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן
מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את הגזר המגורד ומטגנים כ 2-3 דקות
מוספים את השום ומטגנים עוד כדקה שתיים תוך כדי ערבוב
מוספים את הסומק, את הפפריקה והמלח ומערבבים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים
מוסיפים את שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שכל הרוטב נטמע ונספג בסויה.
מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים ומעט מעלי הטימין, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
פותחים את אריזת בצק הפילו של מעדנות
פורסים את בצק הפילו על גבי משטח העבודה ומשמנים בעזרת מברשת את דף הפילו העליון
בעזרת הידיים לוקחים את דף הפילו ומרפדים תבנית אפייה עגולה, כאשר קצוות הבצק עוטפות את קצוות התבנית.
מניחים שכבה נוספת של עלה פילו וגם אותו משמנים היטב.
מניחים שליש כמות של המלית על גבי עלי הפילו
מפזרים מעט שקדים ומעט עלי טימין
מניחים שכבה נוספת של עלה פילו ובעזרת הידיים מהדקים קלות ולבסוף משמנים עם שמן זית
חוזרים על התהליך עד שלא נותר עוד מהמלית
משמנים היטב את דף הפילו האחרון ומקפלים פנימה את קצוות הפילו כאשר דואגים לשמן היטב כל דף.
מברישים מעט רכז רימונים מדולל במעט מים ובוזקים מעט שקדים ממעל
אופים כ30-35 דקות עד שהמאפה משחים
לפני ההגשה מברישים במעט רכז רימונים, בוזקים מעט שקדים, טימין וזרעי רימון
לאחר קירור המאפה יתגבש מעט ויהיה נוח יותר לחיתוך
יכול להשמר במקרר 2-3 ימים