מניחים בסיר את גרגרי החומוס ומוסיפים 5 כוסות מים, כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה,
מסירים לכלוך וקצף ומבשלים כשעה על אש נמוכה. (זהירות זה יכול לגלוש)
במקביל מזהיבים את הבצל הקצוץ בסיר רחב עם שמן, מוסיפים פנימה את עלי המגולד הקצוצים והגזר המגורד וממשיכים לבשל כ15 דקות על אש בינונית עד שהמנגולד מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד.
מוסיפים את התבלינים, השום והלימון ושופכים הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
מבשלים הכל יחד על אש נמוכה עוד כ 10 דקות ומגישים חם