-
מתחילים עם ממרח השעועית
-
מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומעבירים לסיר גדול
-
יוצקים ליטר וחצי מים ומוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
-
מבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת.
שימו לב שהסיר לא גולש
-
לאחר שהשעועית התרככה ומעבירים אותה למעבד מזון ללא מי הבישול (שומרים אותם בתוך הסיר)
-
מוסיפים למעבד המזון, שום, פתיתי בירה, 3 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכף אחד או שתים ממי הבישול וטוחנים היטב עד שמתקבלת משחה אחיד
-
מוציאים חצי ממרח שעועית מתוך מעבד המזון לקערה ושומרים בצד
-
מוסיפים לסיר עם מי הבישול של השעועית את הירקות, עלי התיבול והפפריקה
ממליחים מעט ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
-
מוציאים חתיכה קטנה של סלק מבושל בגודל של אצבע
-
מעבירים למעבד המזון עם חצי מכמות ממרח השעועית שנותרה וטוחנים עד שמתקבל ממרח וורוד.
במידה והגוון של הממרח לא מספיק וורוד, הוסיפו עוד סלק מבושל
-
בעזרת בלנדר מוט טחנו את המרק היטב
-
הגישו את המרק בקערה עמוק בתוספת כף של ממרח שעועית לבנה וכף של ממרח שעועית וורודה.