Go Back
להדפיס

מרק סלק טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

למרק

  • 1.5 סלק מקולף חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים שטופים ומקלופים
  • 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות
  • 1 שורש סלרי שטוף ומקולף
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • 1 כף פפריקה אדומה

ממרח השעועית

  • 1.5 ליטר מים
  • 2.5 כוסות שעועית לבנה מושרת בהמון מים למשך 8 שעות לפחות 300 גרם
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פתיתי בירה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סודה לשתיה

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם ממרח השעועית
  2. מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומעבירים לסיר גדול
  3. יוצקים ליטר וחצי מים ומוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת. שימו לב שהסיר לא גולש
  5. לאחר שהשעועית התרככה ומעבירים אותה למעבד מזון ללא מי הבישול (שומרים אותם בתוך הסיר)
    חלבון מהצומח המדריך השלם
  6. מוסיפים למעבד המזון, שום, פתיתי בירה, 3 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכף אחד או שתים ממי הבישול וטוחנים היטב עד שמתקבלת משחה אחיד
  7. מוציאים חצי ממרח שעועית מתוך מעבד המזון לקערה ושומרים בצד
  8. מוסיפים לסיר עם מי הבישול של השעועית את הירקות, עלי התיבול והפפריקה ממליחים מעט ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
  9. מוציאים חתיכה קטנה של סלק מבושל בגודל של אצבע
  10. מעבירים למעבד המזון עם חצי מכמות ממרח השעועית שנותרה וטוחנים עד שמתקבל ממרח וורוד. במידה והגוון של הממרח לא מספיק וורוד, הוסיפו עוד סלק מבושל
  11. בעזרת בלנדר מוט טחנו את המרק היטב
  12. הגישו את המרק בקערה עמוק בתוספת כף של ממרח שעועית לבנה וכף של ממרח שעועית וורודה.
    מרק סלק טבעוני

יש לי הערות

אם אתם רוצים מרק אדום וזך וותרו על הפפריקה האדומה.