Go Back
להדפיס
מתכון ללחם כוסמין מלא

מתכון ללחם כוסמין

זמן הכנה 1 minute
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 1 hour 51 minutes
מנה הגשה 2 כיכרות לחם

מרכיבים

  • 650 גרם קמח כוסמין מלא או כל קמח חיטה אחר שאתם אוהבים
  • 150 גרם רסק תפוחים 6 כפות
  • 1 כפית שמרים 3-5 גרם
  • 2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 300 מ"ל מים

הוראות הכנה

  1. לקערה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים את המלח
  2. מערבבים היטב עד שכל המלח נטמע בקמח היטב
  3. בקערה נוספת מערבבים את המים, השמרים, השמן ורסק התפוחים ומערבבים עד שהשמרים נמסים בנוזל
  4. שופכים את הקערה עם המים ורסק התפוחים לקערה עם הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק
  5. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ 10 דקות
  6. לאחר כ 10 דקות מקפלים בין 10 ל 15 קיפולים (ראו סרטון מעלה) את הבצק מכסים במגבת ומניחים בצד כ 15 דקות
  7. לאחר 15 דקות מקפלים שוב ומניחים בצד ל 15 דקות נוספות.
  8. עליכם לחזור על התהליך הקיפול כ 4 פעמים בסה"כ
  9. לאחר סבב של 4 קיפולים ומנוחה כסו במגבת והניחו לתפחה כ שעה עד שעה וחצי
  10. בתום ההתפחה הראשונה חממו תנור לחום גבוה מאוד - 250 מעלות כן, הוא יעבוד חצי שעה ריק זאת על מנת לחמם אותו בצורה טובה. במידה ויש לכם אבן אפייה, זה הזמן להכניס אותה לתנור.
  11. לאחר ההתפחה עצבו את הבצק (ראו סרטונים מעלה) , הניחו בתבנית אפיה והניחו לתפחה נוספת כ 30 דקות
  12. בתום ההתפחה השניה הניחו בתחתית התנור תבנית אפיה וצקו כוס מים קרים
  13. הכניסו את תבניות האפיה ואפו על חום גבוה מאוד כ 5 דקות
  14. לאחר 5 דקות הורידו את החום ל 200 מעלות ואפו כ 20 דקות
  15. הניחו ללחם להצטנן לפחות כ 20 דקות אחרי האפייה לפני שפורסים