-
לקערה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים את המלח
-
מערבבים היטב עד שכל המלח נטמע בקמח היטב
-
בקערה נוספת מערבבים את המים, השמרים, השמן ורסק התפוחים ומערבבים עד שהשמרים נמסים בנוזל
-
שופכים את הקערה עם המים ורסק התפוחים לקערה עם הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק
-
מכסים במגבת או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ 10 דקות
-
לאחר כ 10 דקות מקפלים בין 10 ל 15 קיפולים (ראו סרטון מעלה) את הבצק מכסים במגבת ומניחים בצד כ 15 דקות
-
לאחר 15 דקות מקפלים שוב ומניחים בצד ל 15 דקות נוספות.
-
עליכם לחזור על התהליך הקיפול כ 4 פעמים בסה"כ
-
לאחר סבב של 4 קיפולים ומנוחה כסו במגבת והניחו לתפחה כ שעה עד שעה וחצי
-
בתום ההתפחה הראשונה חממו תנור לחום גבוה מאוד - 250 מעלות
כן, הוא יעבוד חצי שעה ריק זאת על מנת לחמם אותו בצורה טובה.
במידה ויש לכם אבן אפייה, זה הזמן להכניס אותה לתנור.
-
לאחר ההתפחה עצבו את הבצק (ראו סרטונים מעלה) , הניחו בתבנית אפיה והניחו לתפחה נוספת כ 30 דקות
-
בתום ההתפחה השניה הניחו בתחתית התנור תבנית אפיה וצקו כוס מים קרים
-
הכניסו את תבניות האפיה ואפו על חום גבוה מאוד כ 5 דקות
-
לאחר 5 דקות הורידו את החום ל 200 מעלות ואפו כ 20 דקות
-
הניחו ללחם להצטנן לפחות כ 20 דקות אחרי האפייה לפני שפורסים
-