-
מסננים את המים מהעדשים, מעבירים לסיר עמוק יוצקים 2 כוסות מים טריים ומבשלים על אש גבוהה כ 15 דקות. מסננים ומניחים בצד
-
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר עמוק עם שמן הזית כ3-4 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הכורכום, הכמון והשום הכתוש וממשיכים לטגן על אש נמוכה כמספר דקות נוספות. (זהירות שהשום לא יישרף)
-
מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד כדקה שתיים
-
מוסיפים את העדשים לסיר עם האורז ומערבבים היטב
-
יוצקים 2 וחצי כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
-
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ 25 דקות
-
מסירים מהאש ונותנים לסיר לנוח לפחות 5 דקות עם מכסה לפני שמגישים (עבד קשה)