Go Back
להדפיס
מתכון למג'דרה

מתכון למג'דרה

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 40 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות/חומות מושרות בהרבה מים ל 4 שעות לפחות
  • 1 כוס אורז מלא בסמטי או עגול
  • 1 בצל בגודל בינוני
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

  1. מסננים את המים מהעדשים, מעבירים לסיר עמוק יוצקים 2 כוסות מים טריים ומבשלים על אש גבוהה כ 15 דקות. מסננים ומניחים בצד
    מתכון למג'דרה
  2. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר עמוק עם שמן הזית כ3-4 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הכורכום, הכמון והשום הכתוש וממשיכים לטגן על אש נמוכה כמספר דקות נוספות. (זהירות שהשום לא יישרף)
  3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד כדקה שתיים
    מתכון למג'דרה
  4. מוסיפים את העדשים לסיר עם האורז ומערבבים היטב
  5. יוצקים 2 וחצי כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ 25 דקות
  7. מסירים מהאש ונותנים לסיר לנוח לפחות 5 דקות עם מכסה לפני שמגישים (עבד קשה)