ממלאים מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים את חיטת הכוסמין כ25 דקות.
מסירים מהאש ומסננים מיד, שוטפים בהרבה מים קרים בכדי לעצור בישול, מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
בעזרת סכין קטנה וחדה חוצים את הנקטרינה לאורכה (בתנועה היקפית, מהקודקוד כלפי מטה), אוחזים בשתי צידי הנקטרינה ומסובבים את כפות הידיים בכיוונים מנוגדים בכדי להפריד בין חלקי הפרי, בזהירות ובעזרת סכין שולפים את הגלעין, ניתן גם לחרות לרבעים ולהפריד בזהירות. חותכים את הנקטרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
חוצים את המלפפונים לאורכם, חותכים לרצועות דקות וקוצצים לקוביות (בגודל זהה לאלה של קוביות הנקטרינה), מוסיפים לקערה.
מפרידים את עלי הכוסברה מן הגבעולים, קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
פורסים דק את הבצל הירוק על כל חלקיו ומוסיפים לסלט.
מוסיפים גם את גרעיני החמנייה ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.