מרתיחים מים בסיר גדול, כשהמים רותחים ( ממש בועות גדולות) מוסיפים את העדשים.
מבשלים את העדשים כ 17-19 עד התרככות
מסירים מהאש ומסננים מיד, שוטפים את העדשים בהרבה מים קרים בכדי לעצור בישול מעבירים לקערה עמוקה .
מקלפים את בצלי השאלוט, מסירים קצוות וחוצים לאורכם. מחממים מחבת על להבת גז נמוכה ממיסים את הסוכר בזהירות, משגיחים כל הזמן שלא ישרף וכאשר הסוכר נמס והפך לנוזל מוסיפים ממש בזהירות את בצלי השאלוט וכף שמן.
חשוב להקפיד לעבוד על להבת גז נמוכה ובעזרת כף עץ לגלגל את הבצלצלים כל הזמן ובכך ולעטוף אותם בקרמל - לאחר 3 דקות שהבצלים מתרככים ומקורמלים היטב, מסירים מהאש, מניחים את הבצלים בצד להצטנן.
חותכים את האגס לקוביות קטנות, מוסיפים לקערת הערבוב.
מפרידים את עלי האורגנו מן הגבעול, משאירים בשלמותם ומוסיפים גם כן לקערה.
לאחר שהבצלים התקררו מוסיפים גם אותם, את אגוזי המלך ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.