Go Back
להדפיס
עוגיות תמרים מקמח מלא

עוגיות תמרים מקמח מלא

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 60 עוגיות

מרכיבים

לבצק

  • 2 כוסות קמח מלא אפשר שיפון, כוסמין
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה לא יותר!
  • 3 כפות סילאן אפשר לוותר אבל ייצא פחות מפנק
  • 1 כוס שמן זית אפשר גם שמן קנולה, קוקוס או מרגרינה ללא שומן טראנס
  • 1 כוס חלב סויה מופחת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס מים חמימים

למלית

  • 400 גרם מחית תמרים או מחית מ 30 תמרי מג'הול מגולענים וטחונים היטב עם מעט מים
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הבצק
  2. מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים היבשים: הקמחים, אבקת האפייה, והמלח
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים הנוזליים: השמן, חלב הסויה, תמצית הווניל, המים והסילאן
  4. שופכים את הרכיבי הקערה הרטובה לתוך הקערה עם הרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. (לא צריך ללוש הרבה)
  5. נותנים לבצק לנוח בצד כ 20 דקות (מסכן עבד קשה)
  6. בינתיים מחממים את התנור על חום בינוני (170 מעלות)
  7. מכינים את המלית
  8. בקערה מערבבים את מחית התמרים ואת התבלינים
  9. מחלקים את הבצק ל6 יחידות
  10. בעזרת מערוך משטחים את הבצק על גבי השיש
  11. חותכים יריעה בצק באורך 30 ס"מ על 15 ס"מ ואת עודפי הבצק משיבים לקערה. * לא חייבים למדוד על הסנטימטר אבל אם הבצק יהיה ארוך מדי העוגייה תהיה עבה מאוד
    עוגיות תמרים מקמח מלא
  12. בעזרת כף מורחים ממרח התמרים על גבי הבצק ,מגלגלים ומניחים על גבי תבנית אפייה.
    עוגיות תמרים מקמח מלא
  13. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק
  14. לציפוי
  15. מערבבים בקערה קטנה כף ממרח תמרים מהול עם מעט מים
  16. מברישים כל רולדה עם מעט ממרח התמרים המהול ומפזרים שומשום מעל
  17. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות
  18. מוציאים ומצננים היטב (לפחות שעתיים) עד שפורסים לפרוסות