-
מתחילים עם התחתית
-
מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות)
-
מוסיפים את כל מרכיבי הבצק לקערה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ושמנוני.
-
בעזרת הידיים מפוררים את הבצק עד שמתקבלים פירורים אחידים
-
משמנים תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ ומעבירים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים את התחתית ומעט מן השוליים
-
אופים בין 12-15 דקות עד שהבצק הופך קשה. מוציאים מן התנור ומניחים בצד כדי שיתקרר לחלוטין
-
מכינים את המלית
-
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, מלבד גרידת הלימון, השמן והאגר אגר עד שמתקבלת בלילה הדומה במרקם לשמנת. ומעבירים לסיר
-
מוסיפים 4 כפות אגר אגר ואת השמן מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
-
מבשלים על אש נמוכה כ 5 דקות ומכבים את האש
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים היטב
-
מכינים את קונפיטורת הפטל
-
בסיר קטן מוסיפים את הפטל, הסוכר, מיץ הלימון ושבבי האגר אגר ומביאים לרתיחה
-
מבשלים על אש קטנה כ 5 דקות ומסירים מן האש
-
מרכיבים את העוגה
-
יוצקים את מלית על גבי תחתית הבצק
-
יוצקים למרכז העוגה את קונפיטורת הפטל ומעט מן הרוטב בצדדים לעיטור
-
דופקים מעט את תבנית העוגה על גבי השיש כדי לשחרר בועות אוויר
-
מכניסים למקרר לקירור לפחות ל4 שעות
-
עדיף להגיש ישירות מהמקרר
-
עוד תמונה אחת ודי