Go Back
להדפיס
עוגת שוקולד ובננה טבעונית ללא אפיה

עוגת שוקולד בננה טבעונית

מנה הגשה 10 מנות
קלוריות 230 kcal

מרכיבים

לתחתית

  • 3/4 כוס שיבולת שועל
  • 1 בננה בשלה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חמאת שקדים ללא תוספת סוכר

לציפוי

  • 3 חפיסות שוקולד מריר איכותי 300 גרם
  • 1 אריזה טופו משי 340 גרם

לקישוט

  • 1 כף שוקולד מריר
  • 1 כף חמאת שקדים ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הבננה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד שמתקבלת מחית אחידה

  2. מוסיפים את חמאת השקדים ותמצית הוניל ומערבבים עד שמתקבלת מחית אחידה

  3. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד ודביק

  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה

  5. משטחים בעזרת הידיים את הבצק על התבנית ומכניסים להתגבשות במקרר למשך שעה לפחות

מכינים את הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ושומרים כף של שוקולד מומס בצד

  2. מעבירים את הטופו לבלנדר וגם את השוקולד המומס וטוחנים היטב עד קבלת מחית אחידה

  3. מוציאים את תחתית שיבולת השועל מהמקרר ויוצקים את מוס השוקולד על גבי תחתית שיבולת השועל

  4. מזליפים מעל מעט שוקולד מומס ועוד חמאת שקדים

  5. בעזרת מזלג או סכין יוצרים צורות של סיפרלה בצורה עדינה

  6. מכניסים את העוגה למקרר לפחות לשעתיים עד התגבשות