Go Back
להדפיס
פולנטה טבעונית

פולנטה טבעונית

Keyword קמח תירס, תירס, פולנטה, קשיו, פטריות, מנגולד, פורטבלו
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 20 minutes
קלוריות 550 kcal

מרכיבים

לפולנטה

  • 250 גרם אגוזי קשיו טבעיים מושרים במים עד כיסוי לפחות שעתים
  • 1 כף צנוברים 14 גרם
  • 1 שן שום
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית מלח לימון אל תוותרו
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס קמח תירס דק 155 גרם

תוספת

  • 3-4 עלי מנגולד קצוצים ללא החלק הלבן
  • 3-4 פטריות פורטבלו פרוסות
  • 1/2 בצל פרוס
  • 5-6 עגבניות שרי
  • קורט צנוברים
  • 1 כף שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

  1. מרוקנים את המי ההשרייה מאגוזי הקשיו 

  2. מעבירים לבלנדר ומוסיפים 2 כוסות מים ושאר רכיבי הפולנטה (מלבד הקמח) 

  3. טוחנים היטב עד קבלת בלילה סמיכה והאחידה ללא גושים

  4. מוזגים את חלב הקשיו לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב 

  5. זהירות תחתית הסיר יכולה להשרף בקלות לכן הקפידו לערבב

  6. הנמיכו את האש והוסיפו את קמח התירס תוך כדי ערבוב בלתי פוסק 

  7. הפסיקו לערבב כאשר נוצרת מעיין דייסה אחידה, דביקה וללא גושים

  8. מכינים את התוספת 

  9. מטגנים בשמן הזית את הבצל, הפטריות ועלי המנגולד עד אשר עלי המנגולד מתרככים

  10. מגישים בכל צננצת 2-3 כפות של פולנטה עם מעט מתערובת הירקות המטוגנים, מפזרים מעל קורטוב של צנוברים, עגבניות שרי ובוזקים מעט שמן זית