Go Back
להדפיס
פיצה ללא גלוטן עם סלק, ברוקולי והמון ירוקים

פיצה ללא גלוטן מקמח חומוס, סלק ומלא ירוקים

פיצה ללא גלוטן שמכינים בצ'יק צ'ק וכיף לאכול לארוחת ערב עם סלט גדול. מקור מעולה לחלבון, סידן ודלה בשומן
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

לבצק

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס מים
  • 1.5 כפית טימין קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט אבקת כורוכום לא חובה
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב

  • 0.5 סלק מבושל אפשר גם קנוי מוואקום
  • 1 כף טחינה גולמית מלאה
  • 2 כף שעועית לבנה מבושלת
  • 1 שן שום כתושה

לטופינג

  • 4-5 ברוקולי חלוט
  • 5-6 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כף אפונה ירוקה אפשר קפוא

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור על גריל עליון בחום גבוה מאוד (220 מעלות לפחות)
  2. בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתקבלת עיסה אחידה וללא גושים
  3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחב
  4. כאשר השמן חם מוסיפים את בלילת הבצק ומטגנים, כאשר המחבת מכוסה מספר דקות (בין 4-5 דקות) עד שהבצק משחים מעט. אין צורך להפוך
  5. מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
  6. לרוטב:
  7. טוחנים בעזרת מעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב: הסלק, שעועית הלבנה, הטחינה והשום עד שמתקבל רוטב וורוד וסמיך
  8. בעזרת כף מורחים את הרוטב על גבי הבצק שטיגנו קודם לכן, ומניחים את שאר מרכיבי הפיצה
    פיצה ללא גלוטן
  9. מכניסים לתנור החם ואופים כ 10 דקות

יש לי הערות

ניתן להחליף את הקמח החומוס באותה כמות של קמח עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים.

אפשר להחליף גם את הסלק המבושל ואותה כמות של עגבניה