להדפיס
פיצה ללא גלוטן מקמח חומוס, סלק ומלא ירוקים
פיצה ללא גלוטן שמכינים בצ'יק צ'ק וכיף לאכול לארוחת ערב עם סלט גדול. מקור מעולה לחלבון, סידן ודלה בשומן
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
לבצק
-
1
כוס
קמח חומוס
-
1
כוס
מים
-
1.5
כפית
טימין קצוץ
-
1
שן שום כתושה
-
קורט
אבקת כורוכום
לא חובה
-
2
כפות
שמן זית
לרוטב
-
0.5
סלק מבושל
אפשר גם קנוי מוואקום
-
1
כף
טחינה גולמית מלאה
-
2
כף
שעועית לבנה מבושלת
-
1
שן שום כתושה
לטופינג
-
4-5
ברוקולי חלוט
-
5-6
עגבניות שרי
חצויות
-
1
כף
אפונה ירוקה
אפשר קפוא
-
מחממים את התנור על גריל עליון בחום גבוה מאוד (220 מעלות לפחות)
-
בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתקבלת עיסה אחידה וללא גושים
-
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחב
-
כאשר השמן חם מוסיפים את בלילת הבצק ומטגנים, כאשר המחבת מכוסה מספר דקות (בין 4-5 דקות) עד שהבצק משחים מעט. אין צורך להפוך
-
מעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
-
לרוטב:
-
טוחנים בעזרת מעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב: הסלק, שעועית הלבנה, הטחינה והשום עד שמתקבל רוטב וורוד וסמיך
-
בעזרת כף מורחים את הרוטב על גבי הבצק שטיגנו קודם לכן, ומניחים את שאר מרכיבי הפיצה
-
מכניסים לתנור החם ואופים כ 10 דקות
ניתן להחליף את הקמח החומוס באותה כמות של קמח עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים.
אפשר להחליף גם את הסלק המבושל ואותה כמות של עגבניה