Go Back
להדפיס

פיצה מתוקה טבעונית

Keyword פיצה, פטל, שקדים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 195 kcal

מרכיבים

  • 400 גרם גרם בצק פריך מתוק מופשר למשך הלילה
  • 150 גרם גרם שקדים מולבנים מושרים במים עד כיסוי למשך לילה
  • 1/2 ליטר חלב סויה
  • 4 כפות קמח לבן אפשר גם קמח טפיוקה או קורנפלור
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 6 כפות ריבת פטל
  • 1 כוס פטל טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב

  2. מטגנים את הקמח הלבן עם כף 2 כפות שמן קוקוס  כ 2-3 דקות 

  3. מוסיפים את חלב הסויה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק

  4. מוסיפים כף סוכר ואת תמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהחלב מסמיך והופך למרקם של פודינג 

  5. במידה והחלב לא מסמיך הוסיפו עוד כף של קמח

  6. מכינים את גבינת השקדים:

  7. חממו את התנור לחום בינוני ( 180 מעלות) גריל עליון 

  8. בבלנדר טוחנים היטב את השקדים ללא מי ההשריה עד שמתקבלת עיסה אחידה. 

  9. אם צריך הוסיפו מעט מים לבלנדר כדי שהשקדים יטחנו היטב

  10. הוסיפו תמצית ווניל לעיסת השקדים והניחו בצד 

  11. פרסו את בצק המופשר על גבי משטח העבודה 

  12. מרחו בנדיבות את ממרח הסויה המתוק, שבצו את ריבת הפטל ומעל פזרו את גבינת השקדים. 

  13. עטרו עם פטל טרי, מעט גרידת לימון 

  14. בזקו כף שמן קוקוס וכף סוכר

    פיצה מתוקה טבעונית
  15. אפו כ 15 דקות עד שהבצק משחים