לילה לפני משרים את גרגרי החומוס (לפחות 6 שעות עד 24 שעות)
מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות
מסננים את גרגרים החומוס מהמים ומעבירים למעבד מזון
מוסיפים חצי בצל, שום, כמון,מלח, סודה לשתייה, כוסברה וקמח החומוס וטוחנים עד שמתקבל מרקם גרגרי
מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת מברשת קטנה משמנים מעט את הנייר
בעזרת ידיים רטובות יוצרים 20 כדורים ודואגים לא לדחוס אותם יותר מדי
משמנים את הכדורים בזמן זית מכל הצדדים
אופים כ 15-20 דקות עד השמחה
במעבד מזון טוחנים את העגבניות עד שמתקבל רסק אחיד (כמו של ג'חנון)
במחבת גדולה כזו שתוכל להכיל את כל הקציצות יחד עם רוטב מחממים את שמן הזית
מוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה, כמון, מלח וזרעי הכוסברה, הצ'ילי ומטגנים כ 30 שניות עד שכל הטעמים משתחררים
יוצקים את העגבניות המרוסקות לשמן ומערבבים היטב
מוסיפים כף של רסק עגבניות ומערבבים היטב
מוסיפים את הכדורי הפלאפל החמים לרוטב.
מצפים כל כדור פלאפל ברוטב ומגישים בליווי אורז