Go Back
להדפיס
פלאפל ברוטב עגבניות

פלאפל ברוטב עגבניות

זמן הכנה 20 minutes
מנה הגשה 20 מנות
קלוריות 55 kcal

מרכיבים

לפלאפל

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 3 כפות קמח חומוס או כל קמח אחר שיש לכם
  • 1/2 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב העגבניות

  • 4-5 עגבניות בשלות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי לא חובה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף זרעי כוסברה לא חובה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

לילה לפני

  1. לילה לפני משרים את גרגרי החומוס (לפחות 6 שעות עד 24 שעות)

בבוקר

  1. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות

  2. מסננים את גרגרים החומוס מהמים ומעבירים למעבד מזון

  3. מוסיפים חצי בצל, שום, כמון,מלח, סודה לשתייה, כוסברה וקמח החומוס וטוחנים עד שמתקבל מרקם גרגרי

  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת מברשת קטנה משמנים מעט את הנייר

  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים 20 כדורים ודואגים לא לדחוס אותם יותר מדי

  6. משמנים את הכדורים בזמן זית מכל הצדדים

  7. אופים כ 15-20 דקות עד השמחה

מכינים את הרוטב

  1. במעבד מזון טוחנים את העגבניות עד שמתקבל רסק אחיד (כמו של ג'חנון)

  2. במחבת גדולה כזו שתוכל להכיל את כל הקציצות יחד עם רוטב מחממים את שמן הזית

  3. מוסיפים את השום הכתוש, הפפריקה, כמון, מלח וזרעי הכוסברה, הצ'ילי ומטגנים כ 30 שניות עד שכל הטעמים משתחררים

  4. יוצקים את העגבניות המרוסקות לשמן ומערבבים היטב

  5. מוסיפים כף של רסק עגבניות ומערבבים היטב

  6. מוסיפים את הכדורי הפלאפל החמים לרוטב.

  7. מצפים כל כדור פלאפל ברוטב ומגישים בליווי אורז

סרטון של המתכון