להדפיס
פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה
מתכון פשוט וקל לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו.
-
300
גרם
פסטה מלאה
מנת פסטה מומלצת לאדם 150-200 גרם אחרי בישול
לרוטב
-
300
גרם
טופו
חתוך לקוביות
-
1
צרור
עלי בזיליקום
-
100
גרם
ברוקולי
-
1/2
כוס
אפונה ירוקה
אפשר קפואה
-
2
שיני
שום
-
1
כף
מיץ לימון
מקור לויטמין C העוזר לספיגת הברזל הקיימת במנה
-
2
כף
שמן זית
-
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן
-
חולטים את הברוקולי במים רותחים כ 3-4 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
-
חולטים את האפונה הירוקה במים רותחים כ 1-2 דקות ומעבירים לקערה.
-
מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומעבירים לקערה.
-
מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב לקערה וטוחנים היטב בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל רוטב סמיך
-
במידה והרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה (כרבע כוס ) ולערבב היטב
-
מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים
-
מגישים חם
אופציות לשדרוג:
- פיזור של כפית (3 גרם) שקדים טחונים במקום גבינת פרמז'ן על גבי המנה - תוספת של 20 קלוריות וגרם שומן
- לגרסה מושחתת יותר הוסיפו לתהליך הכנת הרוטב חצי כוס (70 גרם) של אגוזי קשיו אשר הושרו במים לפחות 3 שעות - תוספת של 200 קלוריות, 11 גרם שומן למנה אחת.
- תוספת של טעם גבינתי הוסיפו כף אחת (50 גרם) של שמרי בירה - תוספת של 90 קלוריות, 12 גרם חלבון, 8.5 גרם פחמימה וגרם וחצי שומן למנה אחת.