Go Back
להדפיס
פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה

פסטה טבעונית ברוטב של ברוקולי, בזיליקום, טופו ואפונה ירוקה

מתכון פשוט וקל לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו. 
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 300 גרם פסטה מלאה מנת פסטה מומלצת לאדם 150-200 גרם אחרי בישול

לרוטב

  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות
  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • 100 גרם ברוקולי
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה אפשר קפואה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מיץ לימון מקור לויטמין C העוזר לספיגת הברזל הקיימת במנה
  • 2 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן
  2. חולטים את הברוקולי במים רותחים כ 3-4 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. חולטים את האפונה הירוקה במים רותחים כ 1-2 דקות ומעבירים לקערה.
  4. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומעבירים לקערה.
    מתכון פשוט וקל הכנה לפסטה טבעונית, מלאה בבזיליקום ריחני, ברוקולי, אפונה ירוקה וטופו אשר תגרום לכם לתחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן.
  5. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב לקערה וטוחנים היטב בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל רוטב סמיך
  6. במידה והרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה (כרבע כוס ) ולערבב היטב
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים
  8. מגישים חם

יש לי הערות

אופציות לשדרוג:

  • פיזור של כפית (3 גרם) שקדים טחונים במקום גבינת פרמז'ן על גבי המנה - תוספת של 20 קלוריות וגרם שומן
  • לגרסה מושחתת יותר הוסיפו לתהליך הכנת הרוטב חצי כוס (70 גרם) של אגוזי קשיו אשר הושרו במים לפחות 3 שעות - תוספת של 200 קלוריות, 11 גרם שומן למנה אחת.
  • תוספת של טעם גבינתי הוסיפו כף אחת (50 גרם) של שמרי בירה - תוספת של 90 קלוריות, 12 גרם חלבון, 8.5 גרם פחמימה וגרם וחצי שומן למנה אחת.