
שופכים לקערה עמוקה את הסולת, המלח וכוס וחצי מים
בעזרת הידיים (אפשר גם עם מזלג) מערבבים היטב עד שכל המים נטמעים בסולת
מניחים בצד כדי שהסולת תנוח ותשתה עם המים ל30 דקות
קוצצים את הבצל ואת הבצל הירוק היטב, מערבבים, ממליחים מעט ומניחים בצד ל10 דקות
קוצצים את הפטרוזיליה היטב, מניחים בצד
בעזרת החלק הגס של הפומפיה (החורים הגדולים) מגרדים את הטופו ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערה את הקמח, התבלינים: בהרט, תבלין עוף, אבקת שום, מלח, הבצלים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב
בעזרת הידיים יוצרים 25 קציצות קטנות ומניחים במגש ומכינים למקפיא או למקרר להתגבשות
קולפים וחותכים את הסלק לקוביות או לכל גודל אחר שאתם אוהבים (אני אוהב מקלות)
קוצצים את הבצל
בסיר גדול מטגנים את הבצל
מוסיפים את הפפריקה, הסוכר והמלח
מטגנים מספר שניות עד שהתבלינים יפתחו לתוך השמן
מוסיפים את הסלקים ומטגנים עוד כדקה/שתיים
מוסיפים ליטר וחצי ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות
מוציאים את מילוי הקובות מהמקרר
בשלב הזה הבצק צריך להיות גמיש, לא מאוד דביק ונוח לעבודה.
בעזרת ידיים רטובות בלבד (מונע הדבקות של הבצק לידיים והופך את העבודה ליותר קלה) קורצים מעט בצק. בערך בגדול של פינג-פונג
משטחים בעזרת הידיים את הבצק ומרדדים אותו כמה שאפשר על גבי שורש כף היד
מניחים במרכז את המילוי ומקפלים מעל את הבצק
אוטמים אותו מכל הצדדים בעזרת הבצק ומגלגלים אותו כדי שיתקבל כדור יפה ואחיד
אם יש חורים אפשר לאטום אותם עם מעט בצק
שימו לב שאתם יוצרים שכבה דקה ככל הניתן של בצק, זיכרו שהבצק תופח בבישול ואם הבצק יהיה עבה מדי יתקבל קובה עבה ובצקית
כשהקובה יפה ועגולה זירקו אותה למרק ועברו להכין את הקובה השניה
כדי שהקובות לא ידבקו אחד לשניה בסיר כדאי לזרוק אותן לסיר באיטיות ולא בבת אחת
מבשלים את קובות כ10 דקות בתוך המרק
מגישים עם הרבה אורז לבן
אפשר להקפיא את הקובות המגולגלות וכשמתחשק קובה סלק רק להכין את המרק ולזרוק פנימה את הקובות.