Go Back
להדפיס
קינוח טבעוני כשר לפסח - ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים

קינוח טבעוני כשר לפסח - חטיפי שוקולד וחמאת בוטנים

זמן הכנה 10 minutes
זמן כולל 14 minutes
מנה הגשה 16 ריבועים

מרכיבים

לתחתית

  • 400 גרם פצפוצי אורז מלא כ 9-8 כוסות
  • 2 כפות חמאת בוטנים מהסוג המוקשה
  • 1 כף קקאו
  • 100 גרם מרגרינה ללא שומן טראנס

למלית

  • 600 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ על 25 ס"מ

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם התחתית
  2. מעבירים את האורז התפוח לבלנדר, פחות כמות של כוס אחת שאותה משאירים בצד, וטוחנים עד שמתקבלים גרגרים כמו קמח גס.
  3. מעבירים לקערה עם כל רכיבים התחתית ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שמתקבל בצק, מעט חולי ומעט דביק (לא לשכוח להוסיף את הכוס של האורז התפוח שהשארנו בצד)
    קינוח טבעוני כשר לפסח - ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
  4. משטחים ומהדקים היטב על גבי תבנית ומניחים בצד
    קינוח טבעוני כשר לפסח - ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
  5. ממשיכים למלית:
  6. ממיסים את השוקולד במיקרו גל או על גבי סיר עם מים חמים
  7. מוסיפים 2 כפות של חמאת בוטנים רכה, את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שמתקבלת מלית חלקה וללא גושים
  8. יוצקים את המלית על התחתית, משטחים ודופקים מעט את התבנית על גבי השיש כדי שלא ייווצרו בועות
  9. ממיסים במיקרו גל - 2 כפות של חמאת בוטנים בתוך קערה קטנה (או על גבי סיר עם מים רותחים)
  10. ומזלפים את חמאת הבוטנים הנוזלית על גבי מלית השוקולד החמימה
    קינוח טבעוני כשר לפסח - ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
  11. בעזרת סכין מריחה או מזלג יוצרים צורות בתוך בלילת השוקולד וחמאת הבוטנים
    קינוח טבעוני כשר לפסח - ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
  12. מכניסים למקרר לפחות ל 4 שעות
  13. מוציאים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה חותכים לריבועים ומגישים