Go Back
להדפיס
קיש כרישה טבעוני

קיש כרישה טבעוני

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 1 hour 30 minutes
מנה הגשה 8 פרוסות

מרכיבים

לתחתית

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר אפשר גם סילאן או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים
  • 2 כוס קמח מלא אפשר שיפון או כוסמין . *אי אפשר קמח ללא גלוטן כמו קמח או עדשים*
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס חומוס או שעועית לא מבושלים עבור האפייה של הבצק (לא אוכלים אותם)

למילוי

  • 1 כרישה גדולה
  • 1 בצל גדול
  • 350 גרם אריזה של טופו משי (האדומה) אפשר גם טופו רגיל + מעט חלב סויה
  • 1/4 כוס חלב סויה
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 שן שום

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם התחתית
  2. בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר.
  3. מוסיפים את שמן הזית ואת המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בנייר נצמד ומצננים במקרר לפחות כשעה.
  4. מכינים את המילוי:
  5. חותכים את הבצל לחצי
  6. חצי אחד פורסים לפרוסות ומטגנים עם כף אחת של שמן זית עד השחמה מניחים בצד
  7. במעבד מזון טוחנים את הטופו משי (או טופו רגיל עם מעט חלב סויה), עם חלב הסויה, שן שום, חצי הבצל עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד
  8. לאחר כשעה שהבצק הצטנן. (שיהיה בריא) מרדדים עם מערוך על גבי משטח עבודה את הבצק לעובי של חצי ס"מ
  9. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  10. מניחים על גבי תבנית אפייה משומנת היטב.
  11. כדי להעביר את הבצק בשלמותו לתבנית: אני מגלגל אותו על המערוך ומגלגל אותו שוב על גבי התבנית
  12. חותכים קצוות מיותרים
  13. בעזרת מזלג חורצים מעט חריצים בבצק
  14. מניחים על גבי הבצק תבנית אפיה ועליה את גרגרי החומוס (המטרה שהבצק לא יתפח וישאר דק)
  15. אופים ב10 דקות
  16. מוציאים מהתנור , זורקים את החומוס ועם נייר האפייה.
  17. מרכיבים את הקיש: שכבה של בצל מטוגן ועליה את בלילת הטופו
  18. פורסים את הכרישה לפרוסות ומניחים על גבי הקיש
    קיש כרישה טבעוני
  19. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים כ40 דקות
  20. מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית
    קיש כרישה טבעוני