Go Back
להדפיס

קיש עגבניות טבעוני

קיש עגבניות טבעוני מקמח כוסמין מלא במילוי של מנגולד וטופו

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות

מרכיבים

לבצק

  • 3/4 כוס קמח כוסמין 130 גרם
  • 1/3 כוס שמן זית 70 מ"ל
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • קורט מלח

מילוי

  • 1 אריזה טופו מתובל בסגנון פרובנס 300 גרם
  • 3-4 עלי מנוגלד גדולים ויפים
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 כף שמן זית

לטופינג של הקיש

  • 20 עגבניות שרי פרוסות לחצאים
  • מעט חומץ בלסמי ושמן זית
  • מעט עלי בזיליקום לעיטור

הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל רכיבים הבצק עד שמקבל בצק מעט דביק ואחיד

  2. במידה והוא דביק מדי הוסיפו קמח, במידה ויבש מדי הוסיפו מעט מים. שחקו את הבצק עד שיתקבל בצק אחיד שנוח לעבוד איתו

  3. עטפו את קערת הבצק במגבת והכניסו למקרר לשעה

  4. כעבור שעה חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות

  5. קמחו היטב את המשטח העבודה

  6. רדדו את בצק בעזרת מערוך לעובי דק ככל האפשר אבל היזהרו שלא יקרע

  7. גלגלו את הבצק על גבי המערוך וגלגלו אותו חזרה על גבי תבנית האפייה

  8. חתכו קצוות מיותרים בעזרת סכין או הידיים והדקו את הבצק אל דפנות תבנית האפייה

  9. בעזרת מזלג חוררו את תחתית הבצק

  10. הכניסו אל תנור האפייה ואפו כ 10 דקות

הכנת המלית

  1. טחנו בבלנדר את הטופו המתובל בסגנון פרובנס עד קבלת ממרח אחיד והניחו בצד. במידה והבלנדר שלכם מתקשה בטחינה הוסיפו מעט מים

  2. שטפו היטב את עלי המנגולד וקצצו אותם היטב כולל החלק הלבן.

  3. במחבת, טגנו בשמן הזית את הבצל עד שהוא נהפך שקוף והוסיפו את עלי המנגולד

  4. אדו כמספר דקות את הבצל עם המנגולד עד שהעלים מאבדים מנפחם

מרכיבים את הקיש

  1. העבירו את עלי המנגולד והבצל על גבי קלתית הכוסמין האפוייה, צקו את ממרח הטופו מעליהם ויישרו בעזרת לקקן.

    קיש עגבניות טבעוני
  2. הוסיפו את חצי עגבניות השרי

  3. הברישו עם מעט חומץ בלסמי ושמן זית

  4. אפו כ 30 דקות או עד הזהבה

  5. הוסיפו מעט עלי בזיליקום לעיטור מעל

  6. פרסו את הקיש לאחר צינון מוחלט