Go Back
להדפיס
קציצות טבעוניות כשרות לפסח

קציצות טבעוניות כשרות לפסח

קציצות טבעוניות כשרות לפסח עם קינואה אדומה וסלק
מנה הגשה 30 קציצות

מרכיבים

לקציצות

  • 1 כוס קינואה אדומה לפני בישול
  • 1 סלק בינוני טרי
  • 1 בטטה בגודל בינוני
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1 כף אורגנו קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית זרעי כוסברה לא חובה- אבל משדרג בטירוף
  • 1 שן שום כתושה

לקרם כרובית

  • 1 ראש כרובית בגודל בינוני
  • 1 שורש תפוח אדמה ירושלמי
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שן שום

הוראות הכנה

  1. מבשלים את כוס הקינואה האדומה כמו אורז: שופכים את כוס הקינואה לסיר (ללא שמן) ומוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  2. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ 20 דקות עד שהקינואה רכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה
    קציצות טבעוניות כשרות לפסח
  3. מקלפים את הסלק ומגרדים על פומפיה עבה. ומוסיפים לקערה עם הקינואה
  4. קולפים את הבטטה לפרוסות עבות ומבשלים במים רותחים (או במיקרו) עד 15 דקות, עד שהבטטה מתרככת
  5. בעזרת מזלג מועכים את הבטטה עד שמתקבל פירה בטטה ומוסיפים לקערה עם הקינואה
    קציצות טבעוניות כשרות לפסח
  6. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומערבבים היטב
  7. בעזרת ידיים רטובות קורצים קציצות מהעיסה ודוחסים היטב של יתפרק ומניחים על גבי מחבת חמה (אין צורך להוסיף שמן) 2-3 דקות מכל צד. הופכים בעזרת 2 מזלגות
    קציצות טבעוניות כשרות לפסח
  8. אפשר לאפות בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ 15 דקות
  9. מכינים את הקרם - כמות ששווה ל 30 כפות שטוחות
  10. ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה
  11. שוטפים היטב את הכרובית , מסירים את העלים ומוסיפים לסיר המים הרותחים
  12. מקלפים את תפוח אדמה הירושלמי ומוסיפים לסיר המים הרותחים
  13. מבשלים את הכרובית עם תפוח האדמה הירושלמי בין 20 -30 דקות עד שהם מתרככים לחלוטין.
  14. שופכים את המים ומעבירים את הירקות למעבד מזון
  15. מוסיפים את שאר הרכיבים: השום, מיץ הלימון ושמן הזית וטוחנים היטב
  16. מניחים כף אחת מהרוטב על גבי הצלחת ומעל 3 קציצות קינואה ומקשטים באורגנו טרי
  17. אז מה נשתה הלילה הזה מכל הלילות?