-
מבשלים את כוס הקינואה האדומה כמו אורז:
שופכים את כוס הקינואה לסיר (ללא שמן) ומוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
-
מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ 20 דקות עד שהקינואה רכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה
-
מקלפים את הסלק ומגרדים על פומפיה עבה. ומוסיפים לקערה עם הקינואה
-
קולפים את הבטטה לפרוסות עבות ומבשלים במים רותחים (או במיקרו) עד 15 דקות, עד שהבטטה מתרככת
-
בעזרת מזלג מועכים את הבטטה עד שמתקבל פירה בטטה ומוסיפים לקערה עם הקינואה
-
מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומערבבים היטב
-
בעזרת ידיים רטובות קורצים קציצות מהעיסה ודוחסים היטב של יתפרק ומניחים על גבי מחבת חמה (אין צורך להוסיף שמן) 2-3 דקות מכל צד. הופכים בעזרת 2 מזלגות
-
אפשר לאפות בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ 15 דקות
-
מכינים את הקרם - כמות ששווה ל 30 כפות שטוחות
-
ממלאים מים בסיר גדול ומביאים לרתיחה
-
שוטפים היטב את הכרובית , מסירים את העלים ומוסיפים לסיר המים הרותחים
-
מקלפים את תפוח אדמה הירושלמי ומוסיפים לסיר המים הרותחים
-
מבשלים את הכרובית עם תפוח האדמה הירושלמי בין 20 -30 דקות עד שהם מתרככים לחלוטין.
-
שופכים את המים ומעבירים את הירקות למעבד מזון
-
מוסיפים את שאר הרכיבים: השום, מיץ הלימון ושמן הזית וטוחנים היטב
-
מניחים כף אחת מהרוטב על גבי הצלחת ומעל 3 קציצות קינואה ומקשטים באורגנו טרי
-
אז מה נשתה הלילה הזה מכל הלילות?