Go Back
להדפיס
קציצות סייטן ברוטב עגבניות

קציצות סייטן ברוטב עגבניות

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 15 קציצות

מרכיבים

לקציצות

  • 350 גרם סייטן קצוץ בטעם טבעי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות אגוזי מלך . קצוצים גס
  • 4 שיני שום
  • 1 צרור כוסברה ללא גבעולים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 בצל בינוני
  • 1 כף אבקת כורכרום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף רוטב בברביקיו או קטשופ

לרוטב

  • 4 עגבניות
  • 1 רסק עגבניות קטן
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
  2. קוצצים את הבצל דק
  3. קוצצים את צרור עלי הכוסברה (ללא הגבעולים)
  4. בקערה עמוקה מניחים את כל רכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
  5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות ומניחים על גבי תבנית אפייה מזלפים מעט (!) שמן זית ממעלה.
    האם סייטן בריא?
  6. אופים ב 15 דקות
  7. מכינים את הרוטב
  8. שוטפים את העגבניות וחורצים בראש כל עגבניות צורה של X
  9. מניחים בקערה ומוסיפים רבע כוס מים
  10. מכניסים למיקרוגל ל 5-8 דקות
  11. אפשר גם לבשל בסיר עם מים רותחים כ 10 דקות
  12. הוציאו את העגבניות מהמיקרוגל ועכשיו ניתן לקלף את העגבניות בקלות. הקליפה ממש אמורה להתקלף מהעגבניה במידה ולא השיבו למיקרוגל לעוד מספר דקות
  13. קלפו כל עגבנייה והשליכו את הקליפות
  14. קצצו את העגבניות דק.
  15. בסיר עמוק חממו כף אחת של שמן זית וטגנו את השום כמספר שניות, הוסיפו את העגבניות הקצוצות כף הפפריקה ואת המים וערבבו היטב.
  16. מזגו את רוטב העגבניות לקערת הגשה, הניחו מעל הרוטב את קציצות האפויות ופזרו מעט כוסברה קצוצה מעל.
    קציצות סייטן ברוטב עגבניות