Go Back
להדפיס
חטיפי חלבון מלוחים

קרקרים מקמח עדשים עם זעתר

זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 275 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס קמח עדשים 150 גרם
  • 1 כפית תבלין זעתר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה מוסיפים את קמח העדשים ואת התבלינים היבשים (זעתר, פפריקה והמלח)

  3. מערבבים היטב

  4. מוסיפים את שמן הזית ואת כוס המים ומערבבים

  5. ערבבו עד שלא נותרו גושים

  6. במידה ונותרו מעט גושים הניחו את הבלילה בצד כ5-10 דקות והם יטמעו בנוזל

  7. שטחו את הבלילה על גבי תבנית אפיה

  8. הוסיפו מעל מעט מתבלין הזעתר

  9. אפו כ15 דקות

  10. לאחר 15 דקות חתכו את השוליים החיצוניים לריבועים ואת המרכז שעדיין נותר לח אפו עוד כ10-15 דקות עד שמוכן ופריך

  11. חתכו לריבועים