
משרים את האפונה הירוקה עם מים עד כיסוי למשך לילה (לפחות 5 שעות)
מסננים את האפונה ממי ההשרייה ומניחים בצד
בסיר עמוק מחממים את השמן
מוסיפים את הזרעי החרדל מערבבים עד השמן נטמע היטב בזרעי
מטגנים על אש נמוכה כ 2-3 דקות עד שהזרעים קופצים (כמו בפופוקורן)
מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה (זהירות לא לשרוף)
מוסיפים את האפונה היבשה מסוננת מנוזלים ומטגנים עוד 2-3 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב
מוסיפים 2 כוסות מים וכפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהאפונים מתרככים
מוסיפים את האפונה העדינה הקפואה, מלח ועלי נענע קצוצים, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות
פותחים את אריזה הטופו ומסננים מנוזלים עודפים
מעבירים לבלנדר ומוסיפים מיץ מחצי לימון
טוחנים היטב הטופו ומעבירים לקערה
מעבירים את התבשיל המוכן לקערה ומוסיפים שקדים פרוסים, נענע קצוצה, מעט פלפל חריף ורוטב לבן מעל