Go Back
להדפיס
תבשיל אפונה ונענע

תבשיל אפונה נענע ורוטב ולבן

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 347 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס אפונה ירוקה יבשה 200 גרם
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה 120 גרם
  • 1 כפית זרעי חרדל צהוב 12 גרם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כף שמן זית 20 מ"ל
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 340 גרם טופו משי
  • 1 חופן עלי נענע קצוצים
  • 1 חצי פלפל חריף לא חובה
  • 1 כפית שקדים פרוסים לא חובה

רוטב לבן

  • 1 כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

לילה לפני

  1. משרים את האפונה הירוקה עם מים עד כיסוי למשך לילה (לפחות 5 שעות)

  2. מסננים את האפונה ממי ההשרייה ומניחים בצד

  3. בסיר עמוק מחממים את השמן

  4. מוסיפים את הזרעי החרדל מערבבים עד השמן נטמע היטב בזרעי

  5. מטגנים על אש נמוכה כ 2-3 דקות עד שהזרעים קופצים (כמו בפופוקורן)

  6. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה (זהירות לא לשרוף)

  7. מוסיפים את האפונה היבשה מסוננת מנוזלים ומטגנים עוד 2-3 דקות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב

  8. מוסיפים 2 כוסות מים וכפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה

  9. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהאפונים מתרככים

  10. מוסיפים את האפונה העדינה הקפואה, מלח ועלי נענע קצוצים, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות

מכינים את הרוטב הלבן

  1. פותחים את אריזה הטופו ומסננים מנוזלים עודפים

  2. מעבירים לבלנדר ומוסיפים מיץ מחצי לימון

  3. טוחנים היטב הטופו ומעבירים לקערה

  4. מעבירים את התבשיל המוכן לקערה ומוסיפים שקדים פרוסים, נענע קצוצה, מעט פלפל חריף ורוטב לבן מעל