Go Back
להדפיס
תבשיל גריסים וסייטן

תבשיל גריסים וסייטן בסטייל אסייתי

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 0.5 פלפל חריף אדום פרוס לפרוסות
  • 1 כפית שומשום שחור
  • 1 שן שום כתושב
  • 1 קלח תירס כמות שווה ל 4 כפות גרגרי תירס
  • 0.5 כוס קוביות דלעת טריה - לא מבושלת 60 גרם
  • 1 כוס גריסי פנינה מבושלים ראו הוראות בישול מטה
  • 200 גרם סייטן טבעי
  • 1 כף אצות וואקמה
  • 2 בצל ירוק פרוס
  • שפריץ מיץ לימון או ליים (אם אתם מצליחים למצוא)

הוראות הכנה

  1. פורסים את הסייטן לפרוסות דקות
  2. במחבת מחממים את שמן הקוקוס
  3. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת הפלפל החריף ומטגנים דקה שתיים על חום גבוה
  4. מוסיפים את הסייטן ואת קוביות הדלעת ומטגנים כ -2-3 דקות מכל צד עד השחמה
  5. מוסיפים את השום, הבצל הירוק והתירס ומטגנים כדקה
  6. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הגריסים רוטב הסויה, האצות, השומשום ושפריץ קטן של לימון
  7. מגישים חם

יש לי הערות

איך מבשלים גריסים?

שופכים כוס גריסים לסיר חם ומערבבים דקה שתיים רק כדי לקלות אותם מעט.

אפשר להוסיף בשלב זה תבלינים, שמן עשבי תיבול וכ"ו.

שפוכים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כ 25 דקות עם סיר מכוסה