Go Back
להדפיס
תחתיות ארטישוק מומולאות

תחתיות ארטישוק מומלאות טבעוני

ברוטב של רימונים ומנגולד

זמן הכנה 10 minutes
מנה הגשה 9 ממולאים
קלוריות 90 kcal

מרכיבים

  • 1 סיר רחב ושטוח שניתן להכניס לתנור
  • 8 קציצות שעועית אזוקי, קישוא וחציל של חברת מנובטים 340 גרם
  • 9 תחתיות ארטישוק קפוא או טרי אין צורך להפשיר לפני

לרוטב

  • 3-4 בצלצלי שאלוט
  • 3-4 שום פרוס
  • 6 כפיות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1.5 כוס מיץ רימונים 150 מ"ל
  • 3-4 עלי מנגולד קצוצים גס כולל החלק הלבן
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית סומק לא חובה
  • 3 לימון פרסי לא חובה

להגשה

  • 3 כפות זרעי רימונים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מכינים את המילוי

  1. מפשירים את הקציצות מחוץ למקרר או במיקרוגל ומעבירים לקערה עמוקה

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  2. בעזרת מזלג או היד מפוררים את הקציצות היטב

    תחתיות ארטישוק מומלאות טבעוני
  3. מוסיפים מעט מים (כף אחת או שתיים) ומערבבים את התערובת היטב עד שהיא הופכת דביקה

  4. קוטמים כל תחתית של ארטישוק בבסיס כדי שיצליח לעמוד ישר הבסיר ושלא יתהפך

  5. בעזרת היד מייצרים מתערובת הקציצות כדור קטן ודוחסים לתוך תחתית הארטישוק

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  6. חוזרים על התהליך עם כל שאר תחתיות הארטישוק

מכינים את הרוטב

  1. בסיר שטוח מטגנים את בצלצלי השאלוט ואת השום כמספר דקות

  2. מוסיפים את עלי המנגולד ומעט מלח ומערבבים

  3. מטגנים את עלי המנולד כ2-3 דקות עד שהם מאבדים מנפחם

  4. מוסיפים את מיץ הלימון ואת מיץ הרימונים מערבבים

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  5. אם יש לכם לימון פרסי הוסיפו אותו לרוטב כעת

  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה בין 30 -40 דקות עד שהרוטב מצטמצם

    תחתיות ארטישוק מומולאות
  7. מדי פעם הציצו ובידקו שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין. במקרה כזה הוסיפו מעט מיץ רימונים

  8. לאחר 40 דקות הסיר חממו את התנור על חום בינוני עם גריל עליון

  9. בזקו מעט שמן זית מעל הקציצות והכניסו את התנור ל10 להשחמה מהירה

    תחתיות ארטישוק מומולאות טבעוני

להגשה

  1. בזקו מעט סומק, זרעי רימונים ומעט פטרוזוליה קצוצה