להדפיס
קרקרים עם ספורולינה

קרקרים עם ספרולינה

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 30 קרקרים
קלוריות 74 kcal

מרכיבים

  • 1/2 כוס זרעי פשתן 70 גרם
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחון 70 גרם לפני טחינה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת 68 גרם
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת טחונים 68 גרם לפני טחינה
  • 1/4 כוס זרעי שומשום 35 גרם
  • 1 כף שבבי בירה 50 גרם
  • 4 כפות טחינולינה גולמית 60 גרם
  • 1 כף תבלין זעתר 16 גרם
  • 1 כפית מלח 10 גרם
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום נמוך מאוד (120 מעלות)

  2. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים עד שמקבל תערובת נוזלים ואחידה

  3. מניחים בצד לחצי שעה עד שהתערובת מסמיכה מעט

  4. בעזרת לקקן משטחים היטב את התערובת על גבי תבנית אפיה, דק ככל האפשר

  5. אופים כשעה או עד התערובת מתייבשת לחלוטין. במידה ומרכז התבנית עדיין רך בעוד שהקצוות מוכנים, ניתן לחתוך לריבועים את הקצוות ולהשאיר לאפייה נוספת רק את המרכז

  6. חותכים לריבועים ומאכסנים בקופסה אטומה עד כחודש.