Go Back
להדפיס
לזניית קישואים

לזניית קישואים

לזניית טבעונית עם בזילקום ורוטב עגבניות דלת פחמימות ועשירה בחלבון

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 263 kcal

מרכיבים

  • 2-3 קישואים בינונים משקל כולל של חצי קילו
  • 2 כפות מלח
  • 300 גרם טופו
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות קופסת שימורים
  • 1 צרור עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים
  • 4 כפות שמן זית 40 מל
  • 1/2 כוס חלב סויה ללא סוכר ולא ממותק
  • 3 כפות שמרי בירה 30 גרם
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית מלח 5 גרם
  • 1/2 כפית סוכר 5 גרם
  • 30 גרם גבינת כמוצרלה של פלנטי כף מגורדת
  • 1 תבניית אפיה בגודל 24 על 15 ס"מ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

מכינים את הקישואים

  1. בעזרת קולפן מגרדים את הקישואים באופן שווה ואחיד עד ה"אידרה" של הקישוא, החלק הפנימי בעל הזרעים. בו לא נשתמש

  2. שופכים 2 כפות מלח על גבי הקישואים ומערבבים וממתינים כ10 דקות עד שהקישואים מגירים נוזלים

  3. מסננים את הקישואים מהנוזלים ומהמלח

מכינים את הקרם

  1. בבלנדר או במעבד מזון מוסיפים את הטופו, שן שום אחת, מחצית שמן הזית, כפית חרדל, שמרי הבירה ומחצית מחלב הסויה

  2. טוחנים עד שמתקבלת עיסה במרקם נוזלי ואחיד

  3. במידה והבלנדר מתקשה לטחון את הטופו או שהמרקם שמתקבל מעט גושי, הוסיפו עוד מעט מחלב הסויה עד קבלת המרקם הרצוי.

  4. שפכו מחצית מהבלילה לקערה והניחו בצד

  5. למחצית הבלילה שנותרה במעבד המזון הוסיפו את עלי הבזיליקום וטחנו עד קבלת מרקם אחיד ובעל ריח משכר של בזיליקום.

  6. הניחו בצד

מכינים את הרוטב העגבניות

  1. בקערה עמוקה שופכים את רסק העגבניות

  2. מוסיפים שום כתוש, שארית שמן הזית, את המלח ואת הסוכר ומערבבים היטב

  3. מניחים בצד

מרכיבים את הלזניה

  1. מניחים על גבי תבניית האפייה 2 שכבות של של פרוסות קישואים

  2. מוסיפים 3-4 כפות של רסק עגבניות ומפזרים לכל אורך התבנית

  3. מניחים מעל 2-3 כפות של קרם לבן ו2-3 כפות של קרם בזיליקום

  4. בעזרת כף מערבבים קלות את שני הקרמים

  5. מוסיפים את שכבה של קישואים וחוזרים על התהליך עד גמר המרכיבים

  6. מפזרים מעל מעט מגבינת כמוצרלה

  7. אופים בין 30 - 40 דקות עד שהלזנייה משחימה

  8. כשהלזנייה תצא מהתנור היא תהיה לא יציבה ומתפרקת אך כלל שתצטנן היא תתייצב ותתגבש

  9. ניתן להקפיא כחודש או במקרר כ 3-4 ימים

סרטון של המתכון