אתמול הבטתי במהירות בתמונות שפרסמתי לאחרונה בחשבון האינסטגרם שלי וקצת נחרדתי.

וואו כמה מתכונים עם בצקים פרסמתי  לאחרונה.

מצד אחד, אני חובב אפייה ובצקים ידוע  (כן, גם בתקופת חיטוב) ומצד שני, אני יודע שאפייה יכולה להיות מתעתעת ואף משמינה.

אז הגיע הזמן מעט לגוון.

למרות שחג שבועות ממש מעבר לפינה וכולם עסוקים כרגע בעוגות גבינה או פשטידות משוגעות התחשק לי לפרסם מתכון שאפשר להגיש לערב החג והוא איננו מכיל כמות גבוהה של קלוריות או פחמימות.

משהו שאפשר לאכול בלי רגשות אשם ובכל זאת שתהיה איזושהי תחושה של חגיגיות.

מה אתם אומרים על ספרינג רול טבעוני עם גבינת סויה ביתית וירקות שורש? 

 

אז נתחיל עם גבינת הסויה

אולי חלקכם לא יודעים אבל להכין גבינת סויה לבד בבית זה אחד הדברים היותר קלים להכנה שיש.

לא מאמינים? המשיכו לקרוא

כל מה שצריך זה חלב סויה ומיץ לימון או חומץ.

  • חלב שקדים או חלב צמחי אחר לא יתאים כאן מפני שיש צורך בחלב עם כמות חלבון גבוהה כדי שיתגבן.

אם המרקם מזכיר לכם טופו, אתם לגמרי צודקים מדובר באותו תהליך כמו הכנת טופו. על כך כתבתי באריכות בפוסט הזה.

את הגבינה שעשיתם לבד אפשר למלא במאפים מלוחים או מתוקים (מתנצל, זה חזק ממני) לאכול סתם כך עם כפית או לשלב בסלט ירקות גדול.

לחג הזה, אני אגלגל את גבינת הסויה בדפי אורז יחד עם ירקות שורש. זו מנה צבעונית שמחה, דלת קלוריות וללא גלוטן.

איך אוכלים אותו?

2 רולים יכולים להיות פתרון מעולה לארוחת ערב, בליווי סלט גדול בתקופת חיטוב או בתקופה שאנו רוצים לשמור מעט.

ערכים תזונתיים לרול אחד:

165 קלוריות
18 גרם פחמימה
9.0 גרם חלבון
6.5 גרם שומן (מתוכו 1 שומן רווי)
חישבה את ערכים התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר
הכנתם את המתכון? ספרו לי בתגובות איך יצא
הדפס מתכון
ספרינג רול טבעוני
ספרינג רול טבעוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
ספרינג רול
מרכיבים
לגבינת הסויה
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 15 דקות
מנות
ספרינג רול
מרכיבים
לגבינת הסויה
ספרינג רול טבעוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מתחילים עם גבינת הסויה
  2. שופכים את חלב הסויה ומביאים לרתיחה
  3. מכבים את האש ושופכים את מיץ הלימון
  4. מערבבים ואז מתרחש הקסם חלב הסויה מתגבן. נוצרים גושים כאלו בחלב (כאילו הוא מתקלקל - אבל הוא לא, לא להלחץ)
  5. שימו לב לשפוך את מיץ הלימון כאשר החלב חם
  6. מעל מסננת פורשים את בד החיתול ושופכים את חלב הסויה עליו
  7. מסננים היטב את חלב הסויה דרך החיתול עד שרוב הנוזלים מתנקזים. אפשר להעזר בכפות עץ , משהו כבד או לתלות מעל הכיור. זהירות הבד חם.
  8. לאחר מכן, פותחים את הבד. ו...וואללה יש גבינה. מעבירים לקערה ניראה לא משהו, אבל זה טעים ברמות.
    ספרינג רול טבעוני
  9. מתבלים את הגבינה במיץ לימון,שמן זית ושום
  10. מגלגלים את הספרינג רול :
  11. לוקחים דף אורז אחד וטובלים אותו בקערת מים ל2-3 שניות . אין צורך יותר מכך
  12. פורשים את דף האורז על גבי משטח עבודה וסופגים בעזרת מגבת עודפי מים.
  13. מניחים כף וחצי של גבינת סויה עם מעט מירקות השורש קרוב לתחילת צד אחד של דף האורז אבל לא ממש על הקצה. צריך לייצר מרווח של מספר ס"מ כמו בתמונה.
    ספרינג רול טבעוני
  14. מקפלים את הדף, קודם משני צידיו העליונים. כמו בתמונה מעלה
  15. ולאחר מכן, מגלגלים מצדו האחד בו מונח המילוי של הדף כלפי צדו השני.
  16. מגישים עם רוטב של מיץ לימון ומעט שמן זית
    ספרינג רול טבעוני

Comments

comments

Written by חגי לפלר