אני מקווה שאתם מצליחים לפעמים לעשות סטופ במרוץ המטורף הזה של החיים ולהביט רגע מסביב.

שמתם לב שאנחנו כבר בקיץ?

תראו איזה יופי בחוץ: האור הזהוב של הקיץ בשעות בין ערביים, פירות הקיץ החלו למלא את מדפי הסופרמרקט והמים בחוף הים רק קוראים לי להיכנס לשחייה.

מה זה אומר?

זה אומר שהחג הכי יפה בשנה הגיע, חג הקציר.

יו תראו איזה משורר הפכתי לקראת שבוע'ס, תודו שהתרגשתם. 🙂

 

אז לכבוד הקריירה שלי כמשורר ולכבוד חג השבועות אני מצרף לכם מתכון נפלא לקיש כרישה טבעוני קל הכנה וטעים ממצרכים שאפשר למצוא כמעט בכל סופרמרקט. אה,  והוא גם לא שוחט את הכיס.

תחתית הקיש עשויה קמח מלא עם שמן זית המכיל כמות נאה של סיבים תזונתיים וחומצות שומן איכותיות שעמידות באפייה.

המילוי מכיל טופו העשיר בחלבון ,בסידן, הוא דל בשומן ומעניק מרקם מושלם המזכיר שמנת.

כמה דגשים לגבי המתכון לפני שמתחילים:

אל תפחדו מהכנת התחתית ומהכנת בצק. אני כאן אתכם צעד אחר צעד. זה באמת משחק ילדים 🙂

אני משתמש בטופו משי רך (האריזה האדומה), אם אתם לא מוצאים טופו משי אתם יכולים להשתמש בטופו במרקם קצת יותר מוצק כמו של חברת קדיתא ואם אין ממש ברירה אז טופו רגיל. (גם יעבוד יופי)

שימו לב שלקיש יש טעם עז של בצל, אם אתם לא מחובבי הטעם עדיף שתפסחו על המתכון. מבטיח להעלות מתכון לקיש אחר ממש בקרוב.

 

איך אוכלים אותו? 

המתכון מתאים לתבנית קיש קטנה בקוטר 20 ס"מ ויכולה להיחתך ל 8 פרוסות מאפה.

כל פרוסה קיש מכילה:

225 קלוריות, 21 גרם פחמימה, 6 גרם חלבון, 13 גרם שומן (1.8 גרם שומן רווי)
טיפ שלי שלבו את מנת הקיש עם סלט גדול וקיבלתם ערכים של ארוחה מלאה ואפילו יהיה לכם מקום לחתיכה קטנה של עוגת גבינה.
התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר חישבה את ערכים של המתכון ויצאה לפזז בים השיבולים.
אפיתם את הקיש? ספרו לי בתגובות, פה למטה, איך יצא לכם
קיש כרישה טבעוני

איזה יפה אתה!

 

הדפס מתכון
קיש כרישה טבעוני
קיש כרישה טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 40 דקות
זמן המתנה 30 דקות
מנות
פרוסות
מרכיבים
לתחתית
למילוי
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול 40 דקות
זמן המתנה 30 דקות
מנות
פרוסות
מרכיבים
לתחתית
למילוי
קיש כרישה טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מתחילים עם התחתית
  2. בקערה עמוקה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר.
  3. מוסיפים את שמן הזית ואת המים הרותחים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בנייר נצמד ומצננים במקרר לפחות כשעה.
  4. מכינים את המילוי:
  5. חותכים את הבצל לחצי
  6. חצי אחד פורסים לפרוסות ומטגנים עם כף אחת של שמן זית עד השחמה מניחים בצד
  7. במעבד מזון טוחנים את הטופו משי (או טופו רגיל עם מעט חלב סויה), עם חלב הסויה, שן שום, חצי הבצל עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד
  8. לאחר כשעה שהבצק הצטנן. (שיהיה בריא) מרדדים עם מערוך על גבי משטח עבודה את הבצק לעובי של חצי ס"מ
  9. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
  10. מניחים על גבי תבנית אפייה משומנת היטב.
  11. כדי להעביר את הבצק בשלמותו לתבנית: אני מגלגל אותו על המערוך ומגלגל אותו שוב על גבי התבנית
  12. חותכים קצוות מיותרים
  13. בעזרת מזלג חורצים מעט חריצים בבצק
  14. מניחים על גבי הבצק תבנית אפיה ועליה את גרגרי החומוס (המטרה שהבצק לא יתפח וישאר דק)
  15. אופים ב10 דקות
  16. מוציאים מהתנור , זורקים את החומוס ועם נייר האפייה.
  17. מרכיבים את הקיש: שכבה של בצל מטוגן ועליה את בלילת הטופו
  18. פורסים את הכרישה לפרוסות ומניחים על גבי הקיש
    קיש כרישה טבעוני
  19. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים כ40 דקות
  20. מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית
    קיש כרישה טבעוני

Comments

comments

Written by חגי לפלר