Home » אורז עם סלק

אורז עם סלק

אורז עם סלק או אם תרצו אורז ורוד

שניה לפני החג אני רוצה לפתוח עם קלישאה (מארץ הקלישאות) וספר לכם במידה וטרם ידעתם שאוכל אוכלים קודם כל העיניים. (נכון שמעולם לא שמעתם את זה?)

התוספת הזו של אורז ורוד (שאני עומד להגיש אותו בערב החג) היא שמחה, חגיגית ויפה ואני בטוח שכולם יעוטו עליו בערב החג.

אורז עם סלק
הכי יפה על השולחן

אז מה יש בו? 

הצבע הורוד מגיע מהירק האהוב עלי, סלק, שאותו גרדתי מעל פומפייה וסחטתי אותו היטב.

סלק הוא ירק מזין ונהדר עשיר בנוגדי חמצון ושלל מינרלים והוא חביב עלי במיוחד.

כדי שיהיה שמח וחגיגי הוספתי שקדים פרוסים, רימונים, פטרוזיליה, לימון וסליאן. שמחה בבטן ועל השולחן.

אני חושב שזו תוספת מרהיבה ושמחה שיכולה להיות המסמר של שולחן החג.

מעט על אורז עם סלק

אורז עם סלק
כמה ורוד ככה טעים

אני השתמשתי באורז ארוך אורגני של חברת הרדוף (שגם השתתפו בהכנת מתכון זה). אורז ארוך, בעיני יותר מתאים לסוג כזה של מנות (ספק תוספת, ספק סלט) מפני שהוא מצליח לשמור על צורתו לאחר הבישול והוא איננו מאוד עמילני.

כפי שכתבתי קודם:  לצבע הורוד השתמשתי במיץ מסלק שגרדתי וסחטתי. אפשר גם להשתמש במיץ קנוי (אם אתם מצליחים למצוא) אבל הכי מומלץ להכין לבד.

לשמחה ולחגיגיות השתמשתי ברימונים, שקדים, פטרוזיליה. אתם יכולים להשתולל כאוות נפשכם: נענע, עגבניות מיובשות ובזילקום ישתלבו נהדר בנוסף או במקום.

כדי לייצר טעם חמצמץ עדין וגם לשמר את הצבע הוורוד של הסלק הוספתי מיץ לימון – המלצה שלי , אל תחליפו.

אורז עם סלק
ניראה דרמתי אבל זה סלק

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנה אחת של אורז עם סלק במשקל 80 גרם תכיל:

  • 127 קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 22 גרם פחמימה
  • 3 גרם שומן

רוצים עוד מתכון עם סלק? מה עם פתיתים?

אורז עם סלק

אורז ורוד עם סלק, רימונים, שקדים ופטרוזיליה

זמן הכנה 1 hour 50 minutes
זמן בישול 25 minutes
מנה הגשה 10 מנות

מרכיבים

  • בד חיתול
  • 1 כוס אורז ארוך אורגני לבן של חברת הרדוף
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח
  • 1 סלק קלוף

תוספות

  • 2 כפות שקדים קלופים
  • 3 כפות גרגרי רימונים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סלק מגורד מה שנותר בבד אחרי הסחיטה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית סילאן

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את השמן

  2. שופכים את כוס האורז לסיר ומערבבים היטב

  3. מטגנים את האורז כדקה שתיים על חום גבוה

  4. יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

  5. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ 18-20 דקות

  6. מסירים מהאש

מכינים את מיץ הסלק

  1. מגרדים את הסלק על פומפייה

  2. את הסלק המגורד מעבירים לבד חיתול ומפזרים מעל מעט מלח, כדי שהסלק יגיר נוזלים. מחכים 10 דקות וסוחטים היטב מעל קערה

    אורז עם סלק
  3. יוצקים כף או שתיים לסיר האורז ומערבבים עד שהאורז נצבע בצבע וורוד.

  4. מוסיפים לקערת האורז מעט משאריות הסלק שנסחט, רימונים, פטרוזיליה, שקדים, מיץ הלימון והסילאן ומערבבים היטב

  5. מגישים בטמפרטורת החדר

 

Comments

comments