איך להכין חומוס סלק ב5 דקות כשממש, אבל ממש, אין לכם זמן כי: האורחים בדלת, יש לכם הפסקת צהריים של 15 דקות או סתם אין לכם כוח לבשל כלום.
יש לי תיאוריה, שהולכת איתי לא מעט שנים ואני אשמח לשתף אתכם בה: התאוריה שלי טוענת שדווקא, שבחורף אנחנו יותר עסוקים בהתפתחות אישית: בקריירה, בלימודים, במשפחה.
כן, דווקא בחורף שהטמפרטורה נמוכה, והשמים קודרים ומבאס לצאת החוצה (למרות שמקסים בחוץ עכשיו) אנחנו פנויים יותר כדי ללמוד משהו חדש, או להישאר עד מאוחר במשרד או להקדיש יותר זמן לבן/בת הזוג וכ"ו
דוגמה לאני בחורף 2018: כרגע בעיצומו של סמסטר בלימודי תזונה במכללת וינגייט, נרשמתי להמון שיעורים בJolt (גוגל איט, זה סופר מגניב), מוצא את עצמי עובד כמעט פול טיים גוב בבלוג וגם עושה המון המון ספורט: חדר כושר, ריצה ,עמידות ידיים ומה לא …
בקיץ, לעומת זאת, תוכלו למצוא אותי מוריד הילוך: הולך לים, קצת בירות עם חברים, יוצא לטיולים. טוב, אני מניח שהבנתם את הנקודה.
אז בתוך כל הטירוף הזה אני מתקשה לפעמים לעמוד שעות ארוכות במטבח כדי לבשל לעצמי ארוחת צהריים ואחד הפתרונות שאני מת עליהם, זה חומוס סלק.
למה דווקא חומוס סלק? אז דבר ראשון הצבעוניות של המנה הזו משגעת ומשדרגת כל ארוחה ובנוסף המנה מכילה כמויות נאות של חלבון וברזל אם ננגב את החומוס סלק עם פיתה מלאה נקבל גם חלבון מלא וארוחה שלמה. זה שלאגר לא?
אז איך מכינים חומוס סלק אתם שואלים?
אני משתמש בחומוס מקופסת שימורים אחרי שרוקנתי את הנוזלים ושטפתי אותם היטב במים. הנוזלים מכילים הרבה מלח ורצוי לשטוף אותם היטב.
אתם יכולים גם לבשל לעצמכם גרגרי חומוס, כמובן, זה עדיף, אבל אם אין לכם זמן אז קופסת שימורים זה פתרון מצוין.
אני משתמש גם בסלק מבושל בוואקום קנוי. אני אוהב להשתמש מדי פעם בסלק הקנוי הוא חוסך לי הרבה לכלוך ובלגן במטבח ועדין מכיל את הוויטמינים והמינרלים הקיימים בסלק.
הפינה של התזונאית ומדריכת הכושר נעם בכר
"סלק –
פלא טבעי מלא בריאות, מוכר לנו כשורש סגלגל-אדמדם (יש גם זן צהוב) כשההתעסקות עמו לפעמים גורמת למטבח להיראות כמו זירת רצח. צבעו מעיד כי מכיל נוגדי חימצון (בטאלאנינים) חשובים לנו כנגד תהליכי החימצון המזיקים לנו. שורש הסלק עשיר בויטמינים כגון ויטמיני B וביניהם חומצה פולית ואילו עלי הסלק מכילים ויטמיני A ו-C המסייעים לתפקודה של מערכת העיכול. כמו כן, הסלק עשיר במינרלים כגון סידן, מגנזיום, אשלגן ואף מעט ברזל. יש החוששים לגבי הסוכר הנמצא בסלק, נכון יחידת סלק בינונית אחת נחשבת כמנת פחמימה המכילה כמעט 15 גר פחמימה אך עם זאת, בסלק סיבים תזונתיים רבים המאזנים את רמות הסוכר (גלוקוז) בדם ותורמים רבות לתפקוד יעיל של מערכת העיכול. ניתן להגיש חי, מבושל, אפוי, צלוי וכו.
חומוס –
ממשפחת הקטניות. עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים כגון סידן, אשלגן וברזל החיוניים לבריאות העצם ובכלל – כל מערכות הגוף. עשיר גם בויטמיני B ובחומצה פולית החיונית לייצור תאים חדשים ולשימור תאים קיימים בגוף (חשובה ביותר בתקופת הקדם הריון וההריון)."
מנה אחת של חומוס מכילה:
321 קלוריות, 40 גרם פחמימה, 13 גרם חלבון, 12 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי), 9 גרם סיבים תזונתיים, 87 מקג חומצה פולית, 165 מג סידן, 110 מג מגנזיום, 5 מג ברזל


איך להכין חומוס סלק ב5 דקות?
מרכיבים
- 1 קופסת שימורים גדולה חומוס 550 גרם
- 2 סלקים מבושל ומקולף (אפשר קנוי)
- 3 שיני שום
- 4 כף טחינה גולמית מלאה
- 1/2 מיץ לימון
- 1/2 כוס מים
הוראות הכנה
-
פותחים את קופסת השימורים של החומוס, מסננים את המים ושוטפים היטב
-
מעבירים את גרגרי החומוס למעבד מזון עם שאר הרכיבים וטוחנים היטב
-
מעבירים לקערה עמוקה ומגישים בליווי שמן זית ופיתה מקמח מלא (כמובן)
-
נשמר עד כשבוע במקרר
יש לי הערות
הצעות הגשה שישדרגו את המנה: להגיש ברוקולי ועגבניות שרי צהובות צרובות מעט על המחבת בשילוב עם מעט מלח גס ועלי טימין