גלילות דגים מהצומח – אצה מגולגלת עם דף אורז ויובה
אם אתם מתגעגעים לטעם של דגים זו המנה עבורכם!
גלילות דגים צפות ברוטב אסייתי דומיננטי ועוקץ.
זו נראית מנה מאוד מסובכת אבל האמת שזו מנה מאוד פשוטה ממספר מרכיבים פשוט שניתן למצוא כמעט בכל סופרמרקט: דף אורז, אצת נורי (כזו שמגלגלים סושי) ויובה.
הבונוס במנה הזו היא תוספת היוד שנמצאת באצה ולטבעונים רבים ייתכן וקיים מחסור במינרל החשוב הזה, בשל העובדה שהם נמנעים מאכילת דגים, מוצרי חלב וביצים שעשירים ביוד.
יוד הוא חיוני לתפקוד תקין של בלוטת התריס אשר מסייע לגוף בניצול אנרגיה, בשמירה על חום ובפעילות תקינה של המוח, הלב, השרירים ואיברים אחרים.
שימו לב שעודף יוד עלול להיות מסוכן והוא יכול להוביל לפגיעה בבלוטת התריס.

מעט על המתכון:
גלילות הדגים האלו הן למעשה אצת נורי מגולגלת עם נייר אורז ובפנים מעט רצועות יובה וכוסברה.
- מלבד היתרון התזונתי של האצות, הם מעניקות טעם עז ואופייני. בלעדיהן זה לא יהיה זה.
מוסיף שהן גם דרושות להדבקה של הרול כדי שלא יתפרק ברוטב.
- דף האורז מעניק גוף לרול, תוספת של פחמימה נעימה. אני משתמש בדפי אורז שמכילים יותר אורז ופחות טפיוקה שמעניקים מרקם פחות של גומי.
- רצועות היובה מעניקים תוספת הגונה של חלבון והן אינן דרושות לבניית הצורה של הול, שזה אומר שאפשר לוותר
- הרוטב שהגשתי בו את הרולים הוא רוטב סטנדרטי אסייתי שמורכב מרוטב סויה, חומץ, שום כתוש, שמן שומשום ושמן צ'ילי. אתם יכולים להחליף/לוותר על כל מרכיב שברוטב. אבל יצא בעיני פחות טעים. לשיקולכם
- את הרולים לאחר הגילגול אני צורב מעט על גבי מחבת כדי לשפר את המרקם הכללי ולהפוך אותו למעט יותר פריך והעיקר כדי לאטום את הרול שלא יפתח במהלך הבישול ברוטב.
ערכים תוזנתיים של גלילות הדגים:
רול אחד של גלילת דגים מהצומח ללא רוטב תכיל:
- 72 קלוריות
- 5 גרם חלבון
- 2 גרם שומן
- 7 גרם פחמימות

גלילות דגים מהצומח
מרכיבים
- 8 דפי אצה נורי (אלו של הסושי)
- 8 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
- 8 רצועות יובה
- 1 חופן עלי כוסברה
לרוטב
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 כפות חומץ
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית שמן צ'ילי לא חובה
- 1 שום כתוש
לקישוט
- מעט שומשום
- מעט כוסברה
הוראות הכנה
-
מבשלים את היובה בסיר עם מים רותחים כ4-5 דקות עד שהיובה מתרככת
-
מוציאים, מסננים ממי הבישול ומניחים בצד
-
מניחים יריעה אחת של אצת נורי על גבי צלחת
-
יוצקים מים על גבי צלחת שטוחה נוספת ומשרים דף אורז אחד למשך 10-15 שניות
-
דף האורז לא חייב להיות מאוד רך והוא יכול לשמור מעט על "גוף" ולכן זמן השרייה קצר במים, יספיק.
-
מניחים את דף האורז על גבי האצה
-
במרכז דף האורז פורסים רצועת יובה מבושלת
-
בוזקים מעט עלי כוסברה
מגלגלים לרול
-
מחזיקים דופן אחד של הדף ומקפלים לחצי ומהדקים בעזרת הידיים
-
אפשר לטבול את האצבעות במים ולהרטיב את אצת הנורי כדי שתתקפל בקלות
-
מחזיקים את הדופן השניה שלל הדף ומקפלים לחצי
-
מגלגלים את החלק של הדף שקרוב אלינו כלפי חוץ (מאיתנו והלאה)
-
מהדקים היטב עם הידיים
-
במידה והרול לא מאוד יציב ונפתח לכם, אפשר להדביק חתיכה קטנה של אצה וללפף מסביב ולהדביק עם מעט מים
-
חוזרים על התהליך עם כל הדפים שנותרו עד שמתקבלים 8 רולים
-
מחממים מחבת וצורבים את הרולים כדי לסגור אותם כ 4-5 דקות על חום גבוה
מכינים את הרוטב
-
יוצקים לסיר את כל מרכיבים הרוטב ומבחאים לרתיחה קטנה ומכבים את האש
-
מעבירים את הרולים לסיר ומערבבים כדי שהרוטב יצפה את הרולים מכל עבר
-
אין צורך לבשל את הרולים ברוטב. ההשריה תספיק
-
מגישים בצלחת 3 רולים, מעט שומשום מלמעלה לקישוט וכוסברה קצוצה