Home » גרנולה טבעונית משיבולת שועל
גרנולה טבעונית

גרנולה טבעונית משיבולת שועל

גרנולה טבעונית שאוכלים לארוחת בוקר או כשסתם מתחשק לנשנש משהו בריא


אם נכנסתם לפוסט הזה, אני מניח שאתם אנשי ארוחת הבוקר (או אולי אנשי הלילה, אני לא שופט)

אני כבר הגעתי לגיל שהשעה 6 בבוקר קסומה בעיני. אני אוהב את השקט שיש בשכונה, את הקרירות הנעימה באוויר ואת האיטיות שהיום נכנס אט אט אל הבית.

הכי אני אוהב לאכול בבוקר הוא  גרנולה טבעונית שאני מכין לעצמי.

הגרנולה הזו היא צ’נקית ודביקה ומושלמת לאכילה בקערה עמוקה עם חלב סויה ועם מלא דברים טעימים בפנים.

היא מתוקה, מפנקת, בריאה ומכילה כמות נאה של סיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות וחלבון שיבטיחו תחושת שובע ואנרגיה לאורך כל היום.

גרנולה טבעונית
הכל ניראה טוב יותר עם חלב

מעט על גרנולה טבעונית

הגרנולה הזו מבוססת על שיבולת שועל, בננות וטחינה שמאחדים את הכל לסוג של דייסה מתוקה שאותה אופים בתנור ומפוררים לתוך קערה עמוקה עמוסה חלב סויה (או כל משקה צמחי אחר שאתם אוהבים) ומתפנקים.

עכשיו אני יודע מה אתם עומדים לשאול אותי: לא, לא חייבים להוסיף אבקת חלבון לגרנולה

אני אוהב כי זה מגדיל משמעותית את כמות החלבון שאני צורך ביום.

אין לכם? אתם לא אוהבים? וותרו. זה עדיין ייצא טעים ומפנק.

גרנולה טבעונית
בוקר נפלא!!!

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנת אחת של גרנולה טבעונית במשקל 150 גרם תכיל:

450 קלוריות

24 גרם חלבון

63 גרם פחמימה

12 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)

 

תוספת של כוס חלב סויה – כ 30 קלוריות, 2 גרם חלבון

תוספת של כוס חלב שקדים – כ 30 קלוריות, 0.5 גרם חלבון

רוצים עוד מתכון נפלא לארוחת בוקר? כנסו הנה

גרנולה טבעונית

עם בננות, טחינה וסילאן

Course Breakfast
Keyword בננה, גרנולה, חומוס, עדשים, חלבון, קטניות, טחינה, סילאן, שיבולת שועל
זמן הכנה 4 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 450 kcal

מרכיבים

  • 2 בננות בשלות 200 גרם
  • 2 כוס שיבולת שועל 250 גרם
  • 3 כפות טחינה גולמית 45 גרם
  • 2 כפות סילאן 44 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל 10 גרם
  • 1 סקופ אבקת חלבון 30 גרם

הוראות הכנה

  1. חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה קלפו ומעכו בעזרת מזלג את הבננות

    גרנולה טבעונית
  3. הוסיפו את תמצית הוניל, הטחינה והסילאן וערבבו היטב

  4. הוסיפו את שיבולת השועל ואת אבקת החלבון וערבבו היטב

  5. שטחו את התערובת על גבי תבנית אפייה

  6. אפו כ 30 דקות עד הזהבה

  7. לאחר אפייה, צננו מעט ובעזרת ידיים פררו את הגרנולה והעבירו לצנצנת עמוקה

  8. ישמר כעד שבוע בצנצנת אטומה

Recipe Video

Recipe Notes

אופציות לשידרוג: 

לגרנולת עוגת תפוחים הוסיפו לבלילה 2-3 כפות של רסק תפוחים לא ממותק וכפית קינמון 

לגרנולת שוקולד עשירה הוסיפו כף קקאו וכף סוכר קוקוס

 

 

 

 

 

Comments

comments