Site icon הספורטאי הטבעוני

דלורית מומלאת בחומוס וקרמבל כרובית

דלורית מומלאת בחומוס וקרמבל כרובית

דלורית מומלאת בחומוס וקרמבל כרובית

דלורית מומלאת בחומוס קלוי וקרמבל כרובית ושיבולת שועל


דלורית, חיים שלי, ירק קסום, סום ונפלא.

למה?

קודם כל, למרות שהיא כתומה כמו בטטה ואחרי בישול אפשר להתבלבל בקלות ביניהןן, הדלורית מכילה פחות פחמימות ופחות קלוריות מבטטה באופן משמעותי.

כמו בטטה, היא מכילה גם שלל מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון חשובים.

אני אוהב לאפות את הדלורית בשלמותה. פשוט ככה.

להניח אותה בתנור על גבי תבנית אפייה ולתת לה להתבשל במיץ של עצמה.

תאמינו לי,  לא צריך כלום: לא שמן, לא מלח.

רק תנור, חום גבוה וזמן . סה -טו

במתכון הזה שידרגתי מעט את הדלורית ומלאתי אותה בגרגרי חומוס קלויים וקראנצ'ים וגם בתוספת קראמבל כרובית ושיבולת שועל.

הוספתי מעט תוספות כמו עגבניות מרוסקות עם שום וסלט קטן של כוסברה וקייל מעל, כדי שיהיה שמח בעיניים וגם בלב.

טיפל'ה השקעה ויש לכם מנה ראשונה או עיקרית יפה ומעניינת לשולחן החג, ערב שבת או שסתם רוצים לפנק מישהו אהוב.

תראו את המרכיבים!

מעט על דלורית ממולאת

מתכון זה מתבסס על דלורית שלמה אפויה בתנור. אפשר להחליף בדלעת ערמונים או אם הצלחתם למצוא דלעת אחרת, לכו על זה.

בין החומוסים הקלויים לדלעת, הוספתי מעט עגבניות מרוסקות עם שום כדי להוסיף מעט עסיסיות למנה. (אותם עגבניות כמו בג'חנון)

אתם לא אוהבים עגבניות?

אין בעיה: החליפו בסלט חצילים או קישואים מרוסקים עם שום או אפילו טחינה ירוקה. תזרמו. העיקר לייצר עסיסיות.

החומוסים שהשתמשתי הם חומוסים מקופסת שימורים, אפשר בשמחה גם להשתמש בחומוסים קפואים או אפילו כאלו שבישלתם לבד.

לא אוהבים חומוס? אפשר להחליף בקופסת שימורים של שעועית אדומה, תורומוס, אפונה ירוקה, קוביות טופו (אני יכול להמשיך עוד אבל ניראה לי שהבנתם את התמונה.)

הקרמבל כרובית עם שיבולת שועל הוא אופצייה חגיגית שמעניקה קראנציות ותוספת טעם כיפית.

הוספתי שיבולת שועל כדי שתספוג את הטעמים של הרוטב בנוסף לכרובית. רוצים לחסוך 25 קלוריות למנה? וותרו

סלט הכוסברה והקייל בקצה המגדל הוא הדובדבן שבקצפת ומעניק רעננות לכל המנה .

לא רוצים קייל או כוסברה? תעשו סלט ממה שאתם אוהבים.

ג'וסי!

ערכים תזונתיים של דלורית מומלאת מאת התזונאית נעם בכר:

מנה של חצי דלורית עם 100 גרם גרגרי חומוס במשקל כולל של 400 גרם מכילה:

רוצים עוד מתכון חגיגי לשבועות? לחצו כאן 

דלורית מומלאת בחומוס וקרמבל כרובית

מנה חגיגית, יפה ובריאה במיוחד

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 410 kcal

מרכיבים

  • 1 דלורית שלמה בגודל בינווני
  • 3/4 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושלים 200 גרם
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפית כורכום
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מעט מלח
  • מיץ מלימון שלם
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 עגבניות מגורדות כמו בגחנון על פומפייה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3-4 פרחי כרובית 50 גרם
  • 3 כפות שיבולת שועל דקה 33 גרם
  • קורט כוסברה קצוצה
  • קורט קייל קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות

  2. מניחים את הדלורית בשלמותה, ככה, כמו שהיא מבלי לחצות אותה, על גבי תבנית אפייה ואפו אותה כשעה עד כדי התרככות. הקליפה תשרף לחלוטין. זה תקין.

  3. בזמן שהדלורית בתנור הוסיפו לקערה כפית אחת אחת של כמון, כפית כורכום, כפית צ'ילי גרוס, מעט מלח ו-2 כפות שמן זית וערבבו היטב

  4. הוסיפו את גרגרי החומוס וערבבו היטב

  5. העבירו את גרגרי החומוס לתבנית האפייה ושטחו בעזרת כף

  6. אפו בתנור כחצי שעה עד שגרגרי החומוס יוצאים פריכים

  7. העבירו את פרחי הכרובית הטריים למעבד מזון וטחנו עד שמתקבל מרקם כמו של אורז. אל תטחנו את הכרובית יותר מדי, לא תקבלו פירה (אלא אם כן, בא לכם פירה)

  8. בקערה, ערבבו את הכרובית עם שיבולת השועל, כפית כמון, מיץ מחצי לימון, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות שמן זית ומעט מלח

  9. גרדו את העגבניות על גבי פומפייה והסיפו 2 שיני שום כתושות

מרכיבים את הדלורית:

  1. חצו את הדלורית לחצי על גבי תבנית האפייה

  2. בעזרת כף הוציאו את הגרעינים

  3. הוסיפו בשקע של הדלורית את העגבניות המרוסקות, מעל את גרגרי החומוס ומעל את קרמבל הכרובית

  4. השיבו את הדלורית לתנור לאפייה נוספת בת 15 דקות עד השחמה של הקראמבל

  5. לפני ההגשה הוסיפו מעל מעט כוסברה וקייל קצוץ ומעט מיץ לימון

סרטון של המתכון

Comments

comments

Exit mobile version