Home » חומוס עדשים

חומוס עדשים

חומוס עדשים בצ’יק צ’ק

חומוס מיי-לאב!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

כן, מדובר בהתמכרות של ממש.

כמה כבר נכתב על הממרח המופלא הזה:

שהוא נגיש, זול, טעים וכמובן מזין מאוד.

אבל, לעשות ממרח חומוס כמו שצריך דורש הכנה מראש: כמו השרייה במים של מספר שעות, קילוף, בישול ארוך וכו.

אם מתחשק לכם חומוס טרי, טעים ומהיר הכנה אתם יכולים פשוט להחליף את גרגרי החומוס בעדשים כתומות.

אותן אין צורך להשרות כלל, הן דורשות בישול קצרצר וטעמן עדין.

העדשים הכתומות עשירות בסיבים תזונתיים ובחלבון אשר מייצרים תחושת שובע ומלאות לאורך זמן.

ואם משלבים מנת חומוס עם פיתה אחת (אחת!!!)  מקמח מלא אז יצרתם ארוחה מלאה, מזינה ובעלת ערך קלורי שפוי.

מעניין אתכם קצת ערכים תזונתיים של עדשים כתומות? 

ב100 גרם עדשים כתומות לפני בישול מכילות:

300 קלוריות, 25 גרם חלבון, 58 גרם פחמימה, 1.7 גרם שומן, 12 גרם סיבים תזונתיים

אז בפעם הבאה שמתחשק לכם לנגב חומוס כמו שצריך ולא הספקתם להשרות גרגרי חומוס פשוט תכינו חומוס מעדשים כתומות.

אני מבטיח לכם שאף אחד לא ישים לב והערכים התזונתיים כמעט שווים.

אז למה אתם מחכים? זה קל, טעים ומפנק

חומוס מעדשים
קרמי ומפנק

מעט על חומוס מעדשים:

אני השתמשת בעדשים כתומות, אפשר להחליף גם בעדשים צהובות (קצת פחות נפוץ) או עדשים ירוקות שגם הם לא דרושות השריה ובישול קצר.

כדי להפוך את הממרח העדשים לממרח קרמי ומפנק השתמשתי בטחינה, אם מכל סיבה שהיא אתם רוצים להחליף את הטחינה, החליפו באותה כמו של ממרח שקדים.

הטעם האופייני של החומוס מגיע הודות לתבלין הכמון וגם הודות לשום והלימון. אם את רוצים להחליף כל אחד מהתבלינים האלו תרגישו חופשי, אך דעו שהטעם יהיה מעט שונה.

חומוס מעדשים
איזו שמחה!

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

מנת חומוס אחת מתוך 6, במשקל של 80 גרם תכיל:

198 קלוריות

8 גרם חלבון

13 גרם פחמימות

14 גרם שומן

תוספת של פיתה אחת  מקמח מלא

266 קלוריות

10 גרם חלבון

55 גרם פחמימות

3 גרם שומן

רוצים את הדבר האמיתי? הנה מתכון לממרח חומוס מגרגרי חומוס 

חומוס מעדשים

חומוס מעדשים כתומות שמכינים בצ'יק צ'ק

Keyword חומוס, עדשים, חלבון, קטניות, טחינה
זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 200 kcal

מרכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות שבורות 340 גרם
  • 1/2 כוס טחינה גולמית לבנה 75 גרם
  • 3 כפות שמן זית 30 מ"ל
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית כמון
  • מים
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. שוטפים את העדשים היטב תחת מים זורמים

  2. מסננים מהמים ומעבירים לסיר

    חומוס מעדשים
  3. יוצקים מים עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה

  4. מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות

  5. לאחר 10 דקות מערבבים ובודקים האם נותרו נוזלים בסיר

  6. במידה וניראה שהנוזלים התאדו מהר, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובשלו עוד כ10 דקות עד שהעדשים התרככו מאוד והעיסה יציבה ולא מאוד נוזלית

    חומוס מעדשים
  7. העבירו את העדשים המבושלות לקערה עמוקה

  8. בעזרת בלנדר מוט טחנו היטב את העדשים עד קבלת עיסה אחידה

  9. הוסיפו את הטחינה וערבבו היטב

  10. במידה והמרקם דחוס מדי ולא קרמי מספיק, הוסיפו עוד מעט מים

    חומוס מעדשים
  11. הוסיפו את שמן הזית, הלימון, השום, כמון והמלח לפי הטעם וערבבו היטב.

  12. זהו, החומוס מוכן, אפשר להעביר לצלחות הגשה

    חומוס מעדשים
  13. הגישו כל צלוחית חומוס עם טחינה, מעט כמון, שמן זית ומעט פטרוזיליה לקישוט

 

 

 

Comments

comments