Site icon הספורטאי הטבעוני

טופו חם

טופו חם עם רוטב סויה חריף

טופו חם עם רוטב סויה חריף

אתם בטח מכירים טופו צלוי, מטוגן או אפוי אבל הדרך הזו של טופו חם מבושל במים חמים בטח חדשה לכם. למעשה זו עוד דרך מסורתית לאכול טופו במזרח וחייב להודות שהיא אהובה עלי במיוחד.

למעשה בישול של הטופו במים חמים מחזירה אותו מעט אחורה בשלבי האבלוציה של הכנת הטופו ולמצב שבו הוא היה גוש רך ונימוח של גבינת סויה.

מצב הנימוחות תלוי כמובן בזמן הבישול, ככל שתבשלו את הטופו יותר כך הוא יהפך ליותר רך. בעיני, בישול של 20-30 דקות לחלוטין מספיקות.

התוצאה שמתקבלת היא טופו רך ונעים ועדיין שומר על צורתו היציבה כך שאפשר לנגוס בו.

היתרון של המתכון הזה הוא, שלהבדיל ממתכונים בהם מטגנים או מקפיצים את הטופו אין צורך להוסיף תוספת של שמן למתכון ובכך חוסכים בכמות הקלוריות הנצרכת.

הרוטב שנהוג להגיש את הטופו החם מורכב מסויה, חומץ ותבלינים ארומתיים כמו שום ופלפל חריף.

מעט על טופו חם ברוטב סויה חריף

ערכים תזונתיים:

מנה אחת של טופו חם במשקל 200 גרם יכיל

טופו חם ברוטב סויה חריף

זמן הכנה 30 minutes
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 315 kcal

מרכיבים

  • 1 גוש טופו קשה 300 גרם
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 חופן פלפל חריף אדום פרוס
  • 1 חופן בצל ירוק פרוס דק
  • 1 כפית שומשום

הוראות הכנה

  1. חוצים את גוש הטופו ל2 ומניחים בתוך סיר עם כפית הסודה לשתיה

  2. מביאים לרתיחה ומבשלים בין 20-30 דקות

מכינים את הרוטב

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבים הרוטב: סויה, החומץ, שמן השומשום, הצילי, הבצל הירוק והשומשום

  2. כשהטופו מוכן מעבירים לקערה ויוצקים מהרוטב על גבי הטופו

  3. אוכלים חם

Comments

comments

Exit mobile version