Site icon הספורטאי הטבעוני

טורטיית פשתן

טורטיות פשתן

טורטיות פשתן

טורטיית פשתן ממרכיב אחד

צפו בסרטון

 

האמת, עם יד על הלב לא כל כך יודע אם לקרוא לזה מתכון כי כל מה שיש פה זה פשתן ומים (ומעט מלח)

אבל לפני שאתחיל לספר לכם על הטורטיות האלו אפתח ואגיד:

לא! אין בעיה לבשל זרעי פשתן.

חומצות השומן בפשתן יציבות ואינן מתחמצנות במהירות בתהליך הקלייה.

אפשר לקלות ולאפות את זרעי הפשתן מבלי לפחד שהם יתקלקלו ושחומצות השומן בהן יתחמצנו.

אין אם זה בעיה בכלל.

מתי זה כן בעיה? 

  1. בבישול ארוך ו/או בחום גבוה כמו בטיגון ממושך (נכון אגב לכל חומצות השומן)
  2. כאשר זרעי הפשתן מעופשים ומריחים רע: ייתכן וזרעי הפשתן לא טריים והם התקלקלו
  3. חימום של שמן פשתן שהוא איננו יציב ולכן מומלץ לא לבשל איתו.

היתרון המשמעותי הוא ריכוז גבוה של חומצה אלפא-לינולנית (ALA) חומצת שומן חיונית באומגה 3 שהיא אחראית לפעילות תקינה של תאים.

טורטיה מהאגדות

לאחר שסגרנו את הפינה הזו בוא נמשיך לטורטיות

כאמור המתכון הפשוט הזה הוא כיף גדול מפני שהוא מצליח לייצר טורטיות רכות, פלאפיות, כאלו שאפשר לגלגל בקלות דברים.

הטעם שמתקבל הוא טעם עדין מאוד ואופייני לפשתן (כאילו זה פשתן דא?) שבעיני, משתלב נפלא עם ירקות פריכים.

יש 2 סוגים של פשתן:

האחד זרעי בהירים ובצבע עינבר

והשני זרעים כהים וחומים.

אין הבדל בינהם והמתכון יעבוד יופי גם עם הבהירים וגם הכהים. (במתכון הזה השתמשתי בכהים)

רוצים עוד מתכון עם פשתן? מה עם קרקרים?

אם אתה רוצים להקפיא, אין בעיה את הבצק ולהפשיר כשעה/שעתיים על השיש ואף את הטורטיות לאחר הקליה. לבחירתכם.

פשוט וטעים ומלא אומגה 3

ערכים תזונתיים:

טורטיית פשתן אחת מתוך 6 במשקל 50 גרם תכיל:

עוקבים אחרי באינסטגרם?

טורטיות פשתן

מנה הגשה 6 טורטיות
קלוריות 115 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס זרעי פשתן 115 גרם
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 קורט מלח

הוראות הכנה

  1. בבלנדר טוחנים היטב את זרעי הפשתן לקמח

  2. אפשר לטחון את הפשתן גם במטחנת תבלינים

  3. מעבירים את קמח הפשתן הטחון לסיר ומוסיפים מעט מלח

  4. יוצקים כוס מים רותחים לסיר

  5. בעזרת כף עץ מערבבים את הפשתן והמים עד שמתקבלת עיסה אחידה

  6. מבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד שהעיסה מתגבשת לכדור בצק אחיד

  7. מסירים מהאש ומניחים בצד כ10 דקות עד שהבצק מתקרר

  8. מחלקים את הבצק ל 6 חתיכות שוות

  9. בעזרת היד מגלגלים כל חתיכה לכדור שווה

  10. בין 2 ניירות אפייה מרדדים כל כדור בעזרת מערוך

  11. כדי לקבל טורטיה מושלמת ועגולה, מניחים על גבי הבצק המשוטח קערה הפוכה

  12. בעזרת סכין מסמנים את השוליים של הקערה וחותכים

  13. מסירים בעזרת היד את עודפי הבצק

  14. מעבירים למחבת נון-סטיק וקולים על אש נמוכה כ2 דקות מכל צד

  15. כדי לשמור על הגמישות של הטורטיה, שימו לב שאינכם קולים יותר מדי את הטורטיה

  16. מניחים את הטורטיה על צלחת מוסיפים נבטים, מלפפון, גזר, טופו וטחינה ומגלגלים

  17. חוצים על טורטיה לחצי ומגישים

סרטון של המתכון

Comments

comments

Exit mobile version