Home » מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל
שיבולת שועל

מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל

בשיתוף חברת הרדוף – תודה זה עוזר לספורטאי הטבעוני להמשיך ולהתקיים

טוב, אולי לא כל בוקר אבל אני חושב שהרוב המוחלט של ארוחות הבוקר שלי מכילות שיבולת שועל בצורה כזו או אחרת.

בחורף אני מכין לעצמי דייסה מהירה עם קינמון ותפוחי עץ, בקיץ overnight oats וכשבא לי להתפנק או לפנק אני מכין עוגיות מהירות או לחם ללא לישה.

כדורי אנרגיה טבעונים
טוב נו, גם כדורי אנרגיה

שיבולת שועל היא ללא ספק בת-בית אצלי במטבח וככל הניראה, רק בגלל שהיא מתנהגת כל כך יפה, היא לא עומדת להעלם משם בקרוב.

אז מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל ואיך היא מסייעת לי בשגרת האימונים היומיומית?

שיבולת שועל
בוקר טובבבבב

כדאי שתדעו ששיבולת שועל היא דגן המכיל בשפע סיבים תזונתיים מסיסים.

מסיסים על שום מה?

ברגע שהם באים במגע עם נוזל (כמו חלב או מים)  הם מייצרים תוך כדי ההתמוססות מעיין ג'ל. (מה שמעניק לדייסה את המרקם האופייני שלה)

הסיבים המסיסים נמצאים בשפע גם בפירות, ירקות ובדגנים כמו שיבולת שועל, שעורה וקטניות ומסייעים באיזון רמות הסוכר בדם והורדת כולסטרול ע"י כך שאותו ג'ל שנוצר מהתמוססות הסיבים, נקשר בקיבה למזון, לשומנים, לסוכרים ונושאים אותם לאורך מערכת העיכול ובכך מאטים את ספיגת הפחמימות והעיכול.

הסיבים הלא מסיסים מוסיפים נפח לצואה ובכך תורמים להסדרת היציאות ומאפשרים מעבר מהיר של מזון במעי המותיר פחות זמן לפחמימות להיספג ובכך מופחתת הדרישה לאינסולין.
תזונה עשירה בסיבים תזונתיים (מסיסים ולא ממיסים) תורמת באופן ישיר לתחושת שובע (בשל הענקת נפח למזון ) לאורך זמן וגם לתחושת אנרגיה (מכירים את נפילות האנרגיה בשעה 16?)
הסיבה היא שלאחר הארוחה עולה בהתמדה רמות הסוכר בדם ומידת העלייה נקבעת בעיקר ע"י סוג הפחמימה וכמות הפחמימה.
אכילה של פחמימות מורכבות בשילוב סיבים כמו קטניות, ירקות ודגנים מלאים תאט את ספיגת הסוכרים לדם ואת נפילות האנרגיה.
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

אז כמה סיבים צריך לאכול בכלל?

ההמלצה היא כ14 גרם סיבים ל1000 קלוריות כהמלצה כללית ומשתנה בין אדם לאדם.

כמה סיבים תזונתיים יש בשיבולת שועל?

ב100 גרם שיבולת שועל יש 10.6 גרם סיבים תזונתיים
זו הסיבה שאני מעדיף לפתוח את הבוקר עם קערה גדולה של שיבולת שועל בשילוב מעט פירות ואגוזים.
כך אני  מספק לגוף כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שיסייעו לי לשמירה על רמות סוכר ואנרגיה יציבות לאורך כל היום ובאימון ואף ייסיעו לעיכול תקין.
.
רוצים מתכונים עם שיבולת שועל?

 

 

 

 

Comments

comments