מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל
בשיתוף חברת הרדוף – תודה זה עוזר לספורטאי הטבעוני להמשיך ולהתקיים
טוב, אולי לא כל בוקר אבל אני חושב שהרוב המוחלט של ארוחות הבוקר שלי מכילות שיבולת שועל בצורה כזו או אחרת.
בחורף אני מכין לעצמי דייסה מהירה עם קינמון ותפוחי עץ, בקיץ overnight oats וכשבא לי להתפנק או לפנק אני מכין עוגיות מהירות או לחם ללא לישה.

שיבולת שועל היא ללא ספק בת-בית אצלי במטבח וככל הניראה, רק בגלל שהיא מתנהגת כל כך יפה, היא לא עומדת להעלם משם בקרוב.
אז מדוע אני אוכל כל בוקר שיבולת שועל ואיך היא מסייעת לי בשגרת האימונים היומיומית?

כדאי שתדעו ששיבולת שועל היא דגן המכיל בשפע סיבים תזונתיים מסיסים.
מסיסים על שום מה?
ברגע שהם באים במגע עם נוזל (כמו חלב או מים) הם מייצרים תוך כדי ההתמוססות מעיין ג'ל. (מה שמעניק לדייסה את המרקם האופייני שלה)
הסיבים המסיסים נמצאים בשפע גם בפירות, ירקות ובדגנים כמו שיבולת שועל, שעורה וקטניות ומסייעים באיזון רמות הסוכר בדם והורדת כולסטרול ע"י כך שאותו ג'ל שנוצר מהתמוססות הסיבים, נקשר בקיבה למזון, לשומנים, לסוכרים ונושאים אותם לאורך מערכת העיכול ובכך מאטים את ספיגת הפחמימות והעיכול.

אז כמה סיבים צריך לאכול בכלל?
כמה סיבים תזונתיים יש בשיבולת שועל?