מרק עם גזר עם קוביות טופו בתנור כשמתחשק משהו חם, מזין ובעל ערך קלורי שפוי
השבוע לא הייתי ממש בשיאי.
גם צננת קלה שתקפה אותי וגם מזג האוויר קר שהצליח לגרום לי לפנטז כל הזמן על מיטה, שמיכה ענקית ובקבוק חם. (הסגרתי את הגיל שלי)
אז החלטתי להוריד מעט הילוך עם האימונים השבוע.
ותאמינו או לא, זה גרם לי רק טוב.
אבל מכיוון שמאוד קשה לי לוותר על אימונים ופעילות ספורטיבית, החלטתי בכל זאת לצאת למכון.
מה אגיד לכם..עדיף לו הייתי נשאר בבית 🙂
כשהחלטתי שהאימון הזה מיותר וכדאי שאגרור את עצמי הביתה ולמיטה, פנטזתי כל הדרך על מרק חם.
אבל אוי, לא נותרו המון ירקות במקרר.
היה פלפל אחד צהוב יפה, המון גזרים סקסיים, ראש כרובית חמוד שקניתי אתמול וגוש טופו קשיח שחיכה לי.
כמובן המתבקש הוא להכין מרק קרם גזר עם קוביות של טופו צלוי.
עכשיו, תהיו איתי רגע כי מגיע החלק הכייפי של המתכון:
את המרק הקרמתי עם כרובית מבושלת שמעניקה מרקם קרמי ונפלא, רק ללא תוספת קלוריות ושומן. אתם קולטים?!
מרקם של שמנת, רק בלי שמנת. Mind blowing
מה לגבי הטעם?
הטעם של המרק הוא עדין עדין עדין.
אם אתם מסוג האנשים שאוהבים טעמים עזים ייתכן ולא תתחברו לטעם של המרק.
בעיני, מרקי ירקות בחורף, היא דרך נהדרת להגביר את צריכת הירקות.
בתהליך הבישול של המרק ישנם נוטריינטים רבים אשר בעקבות החימום יכולת הספיגה שלהם משתפרת כמו: ברזל ואבץ.
קצת על המתכון:
אל תוותרו על צלייה של הירקות בתנור, הקלייה נותנת את הטעם למרק וויתור על התהליך הזה רק ייצור מרק בעל טעם סתמי לחלוטין.
אני השתמשתי בחוייאג' למרק כתבלין עיקרי למרק, אם אתם לא אוהבים חוויאג' אתם יכולים לוותר עליו ולהשתמש בכל תערובת תבלינים אחרת שאתם אוהבים.
איך אוכלים אותו?
מנת מרק יכולה מנת לחם טרי יכולה להיות ארוחת צהריים מלאה ומזינה אשר מקנה תחושה של שובע הודות לכמות החלבון, הסיבים והנוזלים שהיא מכילה. מושלם לתקופת חיטוב.
ערכים תזנותייים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר
מנת מרק אחת מכילה:
216 קלוריות
9 גרם פחמימה
9 גרם חלבון
16 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)
6 גרם סיבים תזונתיים
מלאאאאא ויטמין A
2 מ"ג ברזל
רוצים מרק ברוקולי עם שקדים? לחצו כאן

מרק גזר עם טופו צלוי
מרכיבים
- 3 גזרים קלופים
- 1 פלפל צהוב
- 1 ראש ראש כרובית קטן מופרד לפרחים
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 300 גרם טופו קשה
- 1 כף זרעי דלעת לא קלויים
- 1 כף חויאג' למרק
- 1 כפית כורכרום
- 1 כף מיץ לימון
- 4 כוסות מים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות - גריל עליון
-
חותכים את הטופו לקוביות
-
בקערה מערבבים את שמן הזית, החויאג' וכותשים 2 שיני שום ומערבבים היטב
-
מברישים את קוביות הטופו בתערובת שמן הזית
שומרים את שמן הזית שנותר בקערה
-
צולים את קוביות הטופו כ 10 דקות עד השמחה. מוציאים ומניחים בצד
-
מכינים את הירקות למרק
-
חותכים את הגזר לחתיכות גדולות ומעבירים למיקרו גל ל 5-7 דקות עד התרככות
-
חותכים את הפלפל ומוציאים את הגרעינים
-
מעבירים את הגזר המבושל, הפלפל, הכרובית ו2 שיני שום לתבנית אפיה
-
אופים עד השמחה כ 10 דקות
-
מעבירים למעבד מזון את הירקות הצלויים עם כף מיץ הלימון והמים עד קבלת תערובת אחידה.
-
מעבירים לסיר עמוק
-
מוסיפים את שמן הזית עם החוייאג' והשום שנותרו בקערה
-
מבשלים על חום מאוד נמוך כחצי שעה
-
מגישים כל קערת מרק עם 2 כפות של טופו צלוי ומעט גרעיני דלעת
יש לי הערות
ניתן לשדרג את המרק ע"י הוספת כף של שמנת קשיו