מרק חרירה עם המון חומוסים ועדשים
טוב, אל תהרגו אותי
מסתבר שלמרק המסורתי והנפלא הזה יש מליון גרסאות ומתחקיר שעשיתי כל אחד נשבע המתכון שלו הוא ה-מתכון המקורי.
כבר יכול לראות את התגובות: "אמא שלי עושה את זה בלי אטריות", "מה הקשר עגבניות?!" "לא הוספת מנגולד?!"
אז אין לי אמא מרוקאית ולא אכלתי את המרק הזה כשהייתי ילד וכשאני אוכל את המרק המופלא הזה עכשיו אני מתבאס שאין לי אמא כזו.
בכל אופן, גיליתי שחרירה במרוקאית זה "משי" כי הוא מרק רך ומלטף בדיוק כמו בד משי.
אז הנה לכם הגרסה שלי למרק משי רך נעים ומלטף.
הסיבה למרקם המושלם היא אטריות דקות מאוד שהוספתי למרק ובשל תכולת העמילן הרבה מייצרות מרקם מופלא וטעים.
המרק הזה הוא ארוחה שלמה בפני עצמה והוא מכיל כמות נאה של חלבון, סיבים תזונתיים, פחמימות ושומנים. כל מה שצריך בקערה אחת.
קצת על מרק חרירה
- הבסיס של המרק הוא עדשים כתומות וחומוסים שמתבשלים ארוכות יחד ומעניקים למרק את טעמו העמוק והעשיר.
אתם יכולים להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, חומות, צהובות או בכל עדשים אחרות שבא לכם.
- אני השתמשתי בחומוסים יבשים שהשרתי כל הלילה לפני הבישול.
- אם אין לכם זמן אפשר להשתמש בחומוסים קפואים או כאלו מקופסת שימורים.
- כדי להפוך את המרק הזה למושלם באמת השתמשתי בחופן גדול של אטריות דקות מאוד שמתבשלות יחד עם המרק עד שהופכות מושי מושי.
- אתם יכולים להוסיף את האטריות לקראת סוף בישול המרקם אם אתם רוצים מרקם פחות רך.
- אם אתם רוצים להחליף את האטריות לגרסה ללא גלוטן אתם יכולים להוסיף אטריות אורז, גריסי פנינה, או פסטה מעדשים.
- כל התבלינים שבמתכון כמו העגבניות וצמחי התבלין הם אלו שמעניקים למרק את העומק הטעמים. לא אוהבים אחד מהם? תרגישו חופשי לשנות איך שבא לכם.
ערכים תזונתיים למרק חרירה
קערת מרק אחת מתוך 7 במשקל של בערך 500 גרם (תלוי במשקל הנוזלים שנותר בסיר) תכיל:
- 254 קלוריות
- 12 גרם חלבון
- 39 גרם פחמימות
- 6 גרם שומן
מרק חרירה
מרכיבים
- 1.5 כף שמן זית
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים מושרים במים עד כיסוי כ 8 שעות
- 1 כוס עדשים כתומות לא מבושלות
- 1 שן שום פרוסה
- 3 עגבניות מגורדות
- 1 כפית אבקת קארי או חוייאג' למרק או כל תערובת תבלינים למרק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 חופן אטריות דקות 100 גרם
- 1 צרור עלי כוסברה קצוצים
- 1 צרור עלי פטרוזליה קצוצים
- 3 גבעולים סלרי
- 1 מיץ מחצי לימון
- 2 ליטרים מים
הוראות הכנה
-
בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן
-
מוסיפים את התבלינים היבשים והמלח ומערבבים
-
מטגנים את התבלינים כדקה על אש נמוכה ומוסיפים את פרוסות השום ומערבבים
-
מסננים את החומוסים ממי ההשרייה ומוסיפים לסיר יחד עם כוס העדשים
-
מערבבים היטב עד שכל השמן והתבלינים עוטפים את החומוסים ואת העדשים
-
מוסיפים את העגבניות, האטריות, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים היטב
-
מוסיפים מים וכפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
-
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה
-
לפני ההגשה סוחטים מיץ מחצי לימון מערבבים ומגישים חם
Comments
comments