Home » מרק כתום חלבון
מרק כתום חלבון

מרק כתום חלבון

מרק כתום חלבון לימוני, עם הרבה עדשים, חומוסים וגם טיפל’ה קוקוס

למרות שהחורף מעט מתעכב השנה, אני חושב שלגמרי אפשר לפתוח את עונת המרקים

כמו כל שנה, איך שהחורף מגיע אני מציב על הכיריים סיר ענק ומבשל מרק ענק שיספיק ליומיים שלושה.

הפעם אני החלטתי לשלב מרק כתום קלאסי כזה שמכיל הרבה ירקות כתומים והוא בעל טעם מעט מתקתק בשילוב עם קטניות כמו עדשים כתומות וגרגרי חומוס.

המרק הזה הוא מרק שלא צריך לבשל במשך שעות, לא צריך לזכור לילה לפני להשרות קטניות והכי חשוב עשיר בחלבון, כך שאפשר לאכול אותו כארוחה שלמה ולהשאר רגועים.

הכי כיף להכין סיר ענק כזה ולתת אותו למישהו שאוהבים או לזלול אחד כזה לבד מול נטפליקס.

אתגר החיטוב הטבעוני יוצא לדרך

מרק כתום חלבון
גם כתום
גם חלבון

מעט על מרק כתום חלבון

הבסיס של המרק הוא ירקות כתומים כמו בטטה, גזר ודלעת (טוב, כי זה מרק כתום , כן?) אתם לא חייבים להשתמש בירקות האלו אבל אם תחליפו יש מצב טוב שמרק לא יהיה כתום.

כתוספת מבורכת של חלבון, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ופחמימות מורכבות הוספתי גם עדשים כתומות, שהן נפלאות במרקים כי לא צריך להשרות אותם והן נמסות לתוך המרק ויוצרות מרקם מושלם.

תוספת הגונה של חלבון מגיעה גם היא מגיע הודות לגרגרי החומוס. מכיוון שבאמת, אין לי זמן לכלום בתקופה האחרונה, אני משתמש בקופסת שימורים עם הנוזלים!

רק כדי להרגיע אתכם, אין חומרים משמרים בקופסת שימורים ואין לי בעיה עקרונית להשתמש במזון שמגיע בשימורים כך שלפתוח קופסה של גרגרי חומוס זה לגמרי קיצור דרך שהוא אחלה בעיני.

לא בא לכם חומוס? אין בעיה, אפשר להחליף בכל קטניה אחרת מקופסת שימורים כמו שעועית לבנה, עדשים וכו

אפשר כמובן להכין את המרק גם עם גרגרי חומוס קפואים או כאלו שבישלנו לבד לפני.

כדי להעניק תוספת טעם לימונית וייחודית הוספתי כף של לימון כבוש. לא אוהבים? לא חייבים

כדי להקרים מעט את המרק השתמשתי במעט נוזל קוקוס. שזה כמו קרם קוקוס רק דל שומן.

מרק כתום חלבון

ערכים תזונתיים למרק

קערת מרק אחת מתוך 5 במשקל 400 גרם (הערכה שאיננה כוללת את כמות הנוזלים שהתאדו מתוך הסיר במהלך הבישול)

  • 373 קלוריות
  • 14 גרם חלבון
  • 59 גרם פחמימות
  • 9 גרם שומן

נשארו לכם עדשים? מה עם להכין קציצות עדשים כתומות? 

מרק כתום חלבון

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 370 kcal

מרכיבים

  • 3 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף לימון כבוש לא חובה
  • 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
  • 1 חתיכה בינונית דלעת פרוסה וחתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות גריסים 40 גרם
  • 1/2 כוס עדשים כתומות 85 גרם
  • 1 קופסת שימורי חומוס + הנוזלים 400 גרם
  • 3 כפות נוזל קוקוס 6-10% שומן
  • 1 צרור עלי כוסברה ועוד כמה עלים לקישוט
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן

  2. מוסיפים את הבצל, השום ומטגנים כ2 -3 דקות (זהירות לא לשרוף את השום)

  3. לאחר שהבצל הפך שקןף מוסיפים את הכמון והכורכום ומטגנים עוד כדקה שתיים.

  4. בעזרת כף מוסיפים גם את הלימון הכבוש וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב

  5. מעבירים את הירקות, הגריסים והעדשים הכתומות לסיר ומבשלים כ 5 דקות

  6. שופכים מחצית מתכולת קופסת השימורים כולל הנוזלים ומחצית משאירים לסוף

  7. מפזרים את הכוסברה ויוצקים מעל את המים

  8. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בין 40 לשעה. תלוי כמה מרוכז אתם רוצים את המרק

  9. לאחר שהמרק מוכן, בעזרת בלנדר מוט, טוחנים היטב את המרק

  10. מוסיפים את שארית תכולת קופסת גרגרי החומוס לסיר

  11. מעבירים לצלחות הגשה

  12. מפזרים מעט נוזל קוקוס ומקשטים עם עלי כוסברה

 

Comments

comments