מרק סלק טבעוני וממרח שעועית לבנה שכיף לאכול כשיורד גשם
זהו, נו שיגיע כבר החורף
למרות שאני טיפוס של קיץ מובהק ואין דבר שמסב לי יותר אושר מאשר פירות של קיץ וחוף הים ,אני כבר ממש מתגעגע לקלמנטינות, גשם ושמים עמוסי עננים.
וכמובן איך אפשר חורף בלי מרקים?
אני חובב מרקים ידוע גם מפני שזו דרך נהדרת לספק כמות גבוהה של נוזלים לגוף וגם שזו דרך נהדרת בעיני לאכול ירקות. (לא, הבישול אינו הורס את כל הוויטמינים והמינרלים, אם היה לכם ספק)
בפוסט הפעם אני מארח בלוגרית D.I.Y חדשה וחמודה בשם גל מהבלוג gulidiy.
אני מאוד אוהב לעשות שיתופי פעולה עם בלוגרית מתחילים במיוחד אם הם מגיעים מעולמות אחרים מהבישול.
גל קפצה אלי לדירה השבוע והכנו ביחד מרק סלק טבעוני וגם ממרח שעועית לבנה ב 2 צבעים סמיך שהשתלב מצויין עם המרק והעשיר
גם לא התאפקנו וגם מרחנו אותו על פרוסות עבות של לחם כוסמין עבה שאפיתי.
אחרי שחדלנו לנשנש ולקשקש גם בישלנו מרק סלק וגל הכינה מהקליפות של הסלק מפיות שולחן מהממות מבד כותנה ועליהן תוכלו לקרוא בבלוג היפה שלה כאן . (אתם לא מבינים עד כמה הוא יפה…רוצו לבדוק )
מעט על המתכון:
המרק הסלק הטבעוני הזה הוא מסוג המרקים הכבדים והסמיכים, לא כמו מרק סלק של קובה לדוגמה.
יש לו צבע עמוק ועשיר וטעם מתקתק וקליל של סלק.
הוא איננו דורש הכנה מוקדמת של ציר ירקות, מי הבישול של השעועית משמשים כציר המרק.
במקום שמנת החלטתי להוסיף ממרח שעועית ב 2 צבעים גם כי הוא יפה וגם כתוספת לחלבון, סיבים וברזל למנה.
אני ממליץ לא לוותר על ממרח השעועית הלבנה מפני שהוא משדרג פלאים את המנה אבל דעו שהמרק מאוד טעים גם ללא.
________________________________________
איך אוכלים אותו?
מנה אחת של מרק בשילוב עם פרוסת לחם מקמח מלא או מקור פחמימה אחר יכול להיות ארוחת צהריים מנחמת או ארוחת ערב טובה, עשירה בחלבון, בפחמימות ממקור איכותי, סיבים תזונתיים וויטמינים.
_________________________________________
ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מנת מרק אחת מתוך 3 תכיל:
375 קלוריות
49 גרם פחמימה
13 גרם חלבון
11 גרם שומן (1.7 שומן רווי)
10 גרם סיבים תזונתיים
20 מק"ג חומצה פולית
3 מג ברזל
90 מג סידן

מרק סלק טבעוני
מרכיבים
למרק
- 1.5 סלק מקולף חתוך לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קטנים שטופים ומקלופים
- 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות
- 1 שורש סלרי שטוף ומקולף
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 1 כף פפריקה אדומה
ממרח השעועית
- 1.5 ליטר מים
- 2.5 כוסות שעועית לבנה מושרת בהמון מים למשך 8 שעות לפחות 300 גרם
- מיץ מחצי לימון
- 2 שיני שום
- 1 כף פתיתי בירה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית סודה לשתיה
הוראות הכנה
-
מתחילים עם ממרח השעועית
-
מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומעבירים לסיר גדול
-
יוצקים ליטר וחצי מים ומוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
-
מבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד שהשעועית מתרככת. שימו לב שהסיר לא גולש
-
לאחר שהשעועית התרככה ומעבירים אותה למעבד מזון ללא מי הבישול (שומרים אותם בתוך הסיר)
-
מוסיפים למעבד המזון, שום, פתיתי בירה, 3 כפות שמן זית, מיץ הלימון וכף אחד או שתים ממי הבישול וטוחנים היטב עד שמתקבלת משחה אחיד
-
מוציאים חצי ממרח שעועית מתוך מעבד המזון לקערה ושומרים בצד
-
מוסיפים לסיר עם מי הבישול של השעועית את הירקות, עלי התיבול והפפריקה ממליחים מעט ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
-
מוציאים חתיכה קטנה של סלק מבושל בגודל של אצבע
-
מעבירים למעבד המזון עם חצי מכמות ממרח השעועית שנותרה וטוחנים עד שמתקבל ממרח וורוד. במידה והגוון של הממרח לא מספיק וורוד, הוסיפו עוד סלק מבושל
-
בעזרת בלנדר מוט טחנו את המרק היטב
-
הגישו את המרק בקערה עמוק בתוספת כף של ממרח שעועית לבנה וכף של ממרח שעועית וורודה.
יש לי הערות
אם אתם רוצים מרק אדום וזך וותרו על הפפריקה האדומה.
Comments
comments