Home » מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה
מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד

מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה

איזה כיף שאתם פה איתי! 🙂

אני חגי לפלר ואני ספורטאי טבעוני שאוהב לרוץ, לעמוד על הידיים ולאכול לא מעט.

אני ממציא מתכונים לחברות מסחריות ומנהל דפי פייסבוק ואינסטגרם בנושאי אוכל, בריאות וספורט.

אתם מוזמנים לפנות אלי למתכונים טבעונים בריאים, לניהול דפי סושיאל, לניסוח תפריטי תזונה וסתם על החיים ♥

 

 

תיאבון בריא - מתכונים טבעוניים

מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה הכי טעימות שאכלתם בחיים שלכם

צפו בוידאו

קודם כל גילוי נאות:

המתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה לא שלי, אלא התבססתי על המתכון מהבלוג Lazy cat kitchen   לעוגיות שוקולד טחינה אבל אני ערכתי שינויים משלי במתכון.

העוגיות האלו הן נימוחות, שוקולדיות מאוד ולא מכילות טיפה אחת של קמח.

אני חושב שלא צריך להיות גאון גדול במטבח כדי להכין את העוגיות האלו אבל כן צריך ללכת צעד צעד אחרי השלבים במתכון כדי לקבל עוגיות נהדרות .

במתכון המקורי נעשה שימוש בקמח לבן, אותו המרתי באבקת חלבון ללא טעם של חברת ממיפרוטאין על בסיס סויה שמתפקד בצורה נהדרת באפיה.

הערכים התזונתיים של האבקה נשמרים באפיה ומעניקים תוספת חלבון הגונה.

אם אתם רוצים לינק לאבקת חלבון הזו (שאני ממליץ בחום) אתם יכולים למצוא אותה כאן

השתמשו בקוד שלי כדי לקבל 10% הנחה נוספים : Haggai 

גילוי נאות אני מקבל עמלה קטנה על כל רכישה שאתם מבצעים באתר. תודה רבה! זה עוזר לי להמשיך לייצר עוד תוכן בבלוג שלי 🧡

עוד מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות 

מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד
מרקם מושלם

מעט על מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה

  • כדי לייצר מסה אוורירית שתעמוד יפה גם באפיה, השתמשתי באקווה פאבה, שזה המים מתוך קופסת שימורים של חומוס.
  • למי שעוד לא מכיר מדובר במים חלבוניים שאפשר להקציף בקלות בשל תכולת החלבון והסיבים המססים שבהם. ולא הם לא מעניקים טעם של חומוס לעוגיות.
  • אתם לא חייבים להקציף את האקווה-פאבה במקציף מקצועי אפשר גם להקציף בבלנדר מוט או לשקשק עם מזלג. התוצאה תהיה קצת פחות טובה אבל עדיין מאוד טעימה.
  • אני מקציץ את האוקווה פאבה עם מעט סוכר (באמת, המינימום של המנימום) כדי לייצר קצף אחיד. אפשר לוותר אבל זה יפגום בקצף
  • את השוקולד המריר ואת הטחינה "קיפלתי" לתוך הקצף. קיפול הוא סוג של ערבוב מאוד עדין כדי לא לשבור את הקצף ועדיין לשמור על אווריריות.
  • כן, אפשר להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים
  • את הקמח במתכון המקורי החלפתי באבקת חלבון ללא טעם. אם יש לכם אבקת חלבון אחרת שאתם רוצים לשלב, לכו על זה אבל לא יודע איך היא תתפקד במתכון.
  • במתכון המקורי נעשה שימוש באבקת קקאו, הרגשתי נוח להשמיט משיקולי מרקם (אבקת החלבון סופחת נוזלים מאוד ויכולה לייבש את העוגיות אם נשלב אבקת קקאו)
מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד
שוקולד טחינה

ערכים תזונתיים מתוך המתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה

עוגיה אחת מתוך 8 תכיל:

  • 285 קלוריות
  • 11.5 גרם חלבון
  • 20 גרם פחמימה
  • 13 גרם שומן

 

מתכון לעוגיות חלבון טבעוניות שוקולד טחינה

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 8 עוגיות
קלוריות 285 kcal

מרכיבים

  • 1/3 כוס אקווה פאבה (מים מתוך קופסת שימורים של חומוס) 100 מ"ל
  • 130 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס טחינה לבנה (לא מלאה)
  • 2 סקופים אבקת חלבון 60 גרם
  • 1/2 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה

  1. ממיסים 100 גרם של שוקולד מריר במיקרוגל גל או על גבי קערה מעל סיר עם מים רותחים

  2. לקערה עמוקה שופכים את האקווה-פאבה ואת כפית הסוכר ומקציפים בעזרת מקציף ידני כ2-3 דקות עד שנוצר קצף יציב

  3. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את השוקולד לתוך הקצף

  4. מקפלים את הטחינה בעדינות

  5. מעל מסננת מנפים את אבקת החלבון ואת האבקת האפייה

  6. חשוב לנפות את האבקת כדי לשמור על אוריריות העוגיה ולמנוע מגושים גדולים ליפול לעיסה

  7. מערבבים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד

  8. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה במקרר להתייצבות

  9. מחממים תונר לחום בינוני 180 מעלות

  10. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה

  11. בעזרת ידיים רטובות מכינים צורה של עוגיות ומניחים על גבי התבנית

  12. מקשטים עם שארית השוקולד ומעט טחינה

  13. אופים כ 10 דקות

  14. אם אתם רוצים עוגיות יותר קשות השאירו לאפייה דקה נוספת

  15. כשהעוגיות חמות הן מאוד עדינות ולכן השאירו אותן בחוץ להצטננות מלאה

 

 

Comments

comments