עוגה טבעונית בספל עשירה בחלבון שאופים במיקרוגל ב4 דקות
לא יכול לקרוא חדשות יותר וכל מה שמתחשק לי הוא לגשת למטבח לנסות כל מיני מתכונים שרצים לי בראש.
המטבח וחדר הכושר הוא המפלט שלי מהמציאות המלחיצה בימים אלו. (שוקל ללכת ולשטוף ידיים אחרי כל סט תרגילים)
בשבוע האחרון מצאתי את עצמי מערבב במטבח מיני קמחים בשילוב אבקות חלבון ופירות שונים כדי לייצר משהו מתוק, מהיר, דל פחמימה, חלבוני וטעים.
אתם צריכים לראות את המטבח שלי עכשיו.
אני חושב שצריך להכריז עליו כאזור מוכה אסון וקורונה (כמה ליכלוך אתם לא מבינים)
בטח אתם יושבים עכשיו בבידוד מגרדים בראס ושואלים. הא? למה?
מה רע בעוגה רגילה, כזו עם הרבה סוכר ושומן?
הסיבה פשוטה:
אני נמצא בגרעון קלורי כבר חודשיים (כי אני רוצה להוריד מסת שומן ובמקביל לשמר את מסת השריר שצברתי במהלך חורף)
ומתוקים עשירים בפחמימות ושומן הם מזון צפוף קלורי שאכילה מרובה ממנו יכולה להוביל לעליית במסת השומן.
לכן, אני מתמקד בימים אלו במזונות מהצומח עשירים בחלבון ודלים בפחמימה (כתבתי על כך בהרחבה )
הסיבה אגב שאני משתמש במיקרוגל ולא בתנור רגיל היא שבימים אלו אין לי ממש מצב רוח וחשק להפעיל את התנור או לדחות סיפוקים.
מעט על עוגה טבעונית בספל
המתכון מתבסס על קמח סויה ואבקת חלבון בטעם קפה של אלפה.
אתם יכולים לרכוש את אבקת החלבון בלינק הזה
ואם תזינו את קוד ההנחה: vegan בחלון הצ'ק אווט לאחר שתרשמו לאתר תקבלו 5% הנחה + 5% הנחה לרכישה הבאה.
בלינק הזה תוכלו לגלות עוד מגוון רחב של מוצרים טבעוניים המיועדים לעוסקים בפעילות ספורטיבית.
אם אתם מתלבטים לגבי המוצרים תרגישו חופשי לפנות אלי באינסטגרם 🙂
אם אתם לא רוצים להשתמש באבקת חלבון אתם לא חייבים, אתם יכולים פשוט להוסיף עוד כף של קמח סויה.
וגם ההפך אם אין לכם קמח סויה פשוט הוסיפו עוד סקופ של אבקת חלבון.
כדי להעניק מתיקות השתמשתי בסירופ מייפל שהוא דל יחסית בקלוריות ובפחמימות לעומת סליאן בשל תכולת הנוזלים שבו (מייפל יותר נוזלי)
אבל שימו לב שהוספתי מעט סירופ מייפל ואני מתבסס על המתיקות של אבקת החלבון.
אם לא תוסיפו אבקת חלבון או אם אבקת החלבון שלכם לא מומתקת העוגה לא תהיה מתוקה גם כן
לכן ממליץ לטעום את הבלילה לפני ולהמתיק לפי הטעם.
כדי לייצב את העוגה וגם להעניק לך לחות ועסיסיות השתמשתי בחצי בננה בשלה שמעכתי בעזרת מזלג אפשר להחליף בכף אחת או שתיים של רסק תפוחים.
שימו לב שאתם מוסיפים כמות מדוייקת של אבקת אפייה: יותר מדי העוגה תגלוש לכם, פחות מדי העוגה לא תתרומם.
אתם לא חייבים להוסיף שוקולד מריר. הוספתי ממש מעט רק לשמחת חיים.
את העוגה אופים במיקרוגל כדי לזרז עיניינים. שימו לב לספל או לכוס אתם בוחרים: במידה ובחרתם ספל גבוה וצר ישנו סיכוי שהעוגה תגלוש מעבר לדפנות הספל.
אם אתם רוצים לאפות בתנור לכו על זה. פשוט העבירו לתבנית אפייה ואפו כ20 דקות על חום בינוני 170 מעלות.
ערכים תזונתיים:
עוגה אחת מתוך 2 במשקל 80 גרם תכיל:
- 135 קלוריות
- 15 גרם חלבון
- 14 גרם פחמימה
- 2 גרם שומן
עוגה טבעונית בכוס
עוגת שוקולד עשירה בחלבון קלה להכנה שאופים במיקרוגל
מרכיבים
- 1 בננה בשלה
- 20 גרם קמח סויה כף גדושה
- 20 גרם אבקת חלבון 3/4 סקופ
- 0.5 כף אבקת קקאו 9 גרם
- 50 מ"ל חלב סויה לייט רבע כוס
- 10 גרם סירופ מייפל כף
- 0.5 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 5 גרם שוקולד צ'יפס כפית
הוראות הכנה
-
בקערה קטנה ועמוקה מערבבים ראשית את כל המרכיבים היבשים: אבקת חלבון, קמח סויה, אבקת אפייה, אבקת קקאו והשוקולד
-
מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה מאוד
-
מעבירים את הבלילה ל2 ספלים, מעבירים למיקרוגל ל4 דקות
-
מוסיפים עוד מעט שוקולד ואבקת אפייה וזוליים
Comments
comments