כל יום שישי כבר קרוב לשלוש שנים אני מתעורר מוקדם מוקדם בבוקר כאשר יש עוד חושך בחוץ, עולה על הקטנוע ומפליג אל עבר נמל תל-אביב.
אני אוהב לחצות את העיר בשעות המוקדמות של יום שישי כשחלק מהעיר עוד לא הלך לישון וחלק מהעיר (כמוני) רק מתחיל להתעורר.
בדרך כלל הכבישים ריקים לחלוטין ואני עומד לבדי ברמזורים מביט לשמים ההולכים ומתבהרים.
אבל כשאני מגיע לאזור הטיילת של העיר, אני תמיד נדהם לראות את מסות האנשים, שכמוני, גם הם התעוררו מוקדם והגיעו לאזור החוף.
הטיילת מלאה באנשים שרצים, החוף מלא בשחקני כדור עף ובריכת גורדון מלאה עד אפס מקום (ועוד לא אמרתי כלום על התור בקפה של שוק צפון)
אין ספק שהעיר הזו ספורטיבית וחיה נכון.
עכשיו, למה אני מספר לכם את כל זה?
מפני שפעם מזמן לא הייתי טורח לאכול ארוחת בוקר לפני הריצה השבועית שלי בטיילת.
הייתי שותה קפה שחור, שלוק מים והופ יוצא לריצה ארוכה ובדרך מבין שעשיתי טעות עקב תחושות של חולשה, עייפות ובעיקר מפני שהריצה הפכה להיות משהו לא נעים ולא אפקטיבי.
היום אני משתדל לאכול תמר אחד או שנים אשר מספקים לי כמות קטנה (יחסית) של קלוריות אבל נותן לי את הבוסט הדרוש לאנרגיה לאימון.
ואם מתחשק לי משהו אחר מתמר אני אוהב להכין לעצמי עוגיות תמרים מקמח מלא שמספקים לי אנרגיה לאימון. אני אוכל אותם כשעה לפני היציאה לאימון בשילוב עם קפה שחור. וגם סתם שבאים אלי חברים.
התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר אומרת שיש 100 קלוריות לעוגייה אחת = שוות ערך ל 2 תמרים
הערות לעוגיות:
במתכון הזה השתמשתי בשמן זית (בגלל היתרונות הבריאותיים שלו – אשר נשמרים בטמפרטורת האפייה) והטעם שלו מורגש ונפלא. אם אתם לא הרפתקנים אפשר להשתמש גם בשמן קנולה, קוקוס או אפילו מרגרינה ללא שומן טראנס.
השתמשתי בשילוב של קמח לבן עם קמח מלא. שימוש רק בקמח מלא יהפוך את העוגיות קשות ודחוסות – אל דאגה הערך הגלקמי עדיין יישאר נמוך
רוצים עוד עוגיות בריאות?

עוגיות תמרים מקמח מלא
מרכיבים
לבצק
- 2 כוסות קמח מלא אפשר שיפון, כוסמין
- 3 כוסות קמח לבן
- 1 קורט מלח
- 1 כפית אבקת אפייה לא יותר!
- 3 כפות סילאן אפשר לוותר אבל ייצא פחות מפנק
- 1 כוס שמן זית אפשר גם שמן קנולה, קוקוס או מרגרינה ללא שומן טראנס
- 1 כוס חלב סויה מופחת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס מים חמימים
למלית
- 400 גרם מחית תמרים או מחית מ 30 תמרי מג'הול מגולענים וטחונים היטב עם מעט מים
- 1/4 כפית הל טחון
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
-
מתחילים עם הבצק
-
מערבבים בקערה עמוקה את כל הרכיבים היבשים: הקמחים, אבקת האפייה, והמלח
-
בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים הנוזליים: השמן, חלב הסויה, תמצית הווניל, המים והסילאן
-
שופכים את הרכיבי הקערה הרטובה לתוך הקערה עם הרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. (לא צריך ללוש הרבה)
-
נותנים לבצק לנוח בצד כ 20 דקות (מסכן עבד קשה)
-
בינתיים מחממים את התנור על חום בינוני (170 מעלות)
-
מכינים את המלית
-
בקערה מערבבים את מחית התמרים ואת התבלינים
-
מחלקים את הבצק ל6 יחידות
-
בעזרת מערוך משטחים את הבצק על גבי השיש
-
חותכים יריעה בצק באורך 30 ס"מ על 15 ס"מ ואת עודפי הבצק משיבים לקערה. * לא חייבים למדוד על הסנטימטר אבל אם הבצק יהיה ארוך מדי העוגייה תהיה עבה מאוד
-
בעזרת כף מורחים ממרח התמרים על גבי הבצק ,מגלגלים ומניחים על גבי תבנית אפייה.
-
חוזרים על התהליך עם שאר הבצק
-
לציפוי
-
מערבבים בקערה קטנה כף ממרח תמרים מהול עם מעט מים
-
מברישים כל רולדה עם מעט ממרח התמרים המהול ומפזרים שומשום מעל
-
מכניסים לתנור ואופים 20 דקות
-
מוציאים ומצננים היטב (לפחות שעתיים) עד שפורסים לפרוסות
Comments
comments