זהו, הגיעו הימים החמים של הקיץ.
את הריצות הארוכות בטיילת של תל-אביב המרתי באימונים בחדר הכושר הממוזג (חוץ מריצה אחת ארוכה מאוד, בסוף השבוע, שעליה אני לא מוותר גם בחום הגדול) ואת הבישולים הארוכים והמסובכים המרתי בבישולים קלים וקצרים.
כי למי יש סבלנות עכשיו לעמוד בחום ולהתחיל לבשל?
אז במיוחד לכבוד הקיץ ולכבוד הריצות המיוזעות בעת הזריחה בטיילת היפה והחדשה של תל-אביב הכנתי פשטידת קישואים טבעונית שלקח לי להכין אותה 10 דקות ולאפות עוד 40 דקות.
הכנתי אותה ממצרכים שיש בכל סופרמרקט וכל אחד יכול להכין אותה, כי זה מתכון מאוד קל: רק לגרד, לערבב ולדחוף לתנור. כן, עד כדי כך זה פשוט
את פשטידת קישואים הטבעונית הזו אפיתי בתבנית שקעים אבל אתם יכולים גם לאפות את הפשטידה בתבנית של אינגליש קייק או תבנית שטוחה אחרת.
זמן האפייה ישתנה מעט בין תבנית לתבנית והכי טוב שפשוט תנעצו במרכז הפשטידה סכין ואם הסכין יוצא יבש, אז הפשטידה מוכנה.
אני השתמשתי בקישוא ירוק (יש המכנים אותו זוקיני) רק בגלל שהוא יפה יותר (הקליפה הכהה הזו עושה לי את זה ביג טיים), אבל אתם יכולים להשתמש גם בקישוא רגיל.
אם אתם לא אוהבים קישואים אפשר להחליף ב2 כוסות של כרובית מבושלת ומגורדת או ברוקולי מגורד ומבושל.
השתמשתי בקמח חומוס, ללא גלוטן, אפשר להשתמש באותה כמות של קמח טף, קמח עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים.
______________________________________
איך אוכלים את זה?
2 יחידות (במשקל 80 גרם כל אחת) של פשטידת קישואים טבעונית בליווי סלט ירקות גדול עם מעט (!) טחינה גולמית יכולות להיות פתרון מצוין לארוחת ערב או ארוחת אחרי אימון בשל כמות החלבון הגבוהה וכמות הסיבים התזונתיים, הרבה גם כן, המסייעים לתחושת שובע ולכן יכולות להתאים גם בתקופת חיטוב.
_____________________________________
ערכים תזונתיים לפרוסת פשטידה במשקל 80 גרם:
125 קלוריות
6 גרם פחמימה
6 גרם חלבון
7 גרם שומן (1 גרם מתוכו שומן רווי)
1.6 גרם סיבים תזונתיים
2 מ"ג ברזל
ערכים תזונתיים – התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר
עוד מתכון דיאטתי? מה עם קציצות ירק טבעוניות בקלי קלות?

פשטידת קישואים טבעונית
מרכיבים
- 4 קישואים (זוקיני)
- 1 בצל
- 1 חבילת טופו 300 גר׳
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 3 כפות מים
- 1 כף שמן זית
- 3 כפות קמח חומוס אפשר גם קמח טף, עדשים או כל קמח אחר שאתם אוהבים
- 1 כפית כורכרום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס קצת צ'ילי עוד לא הרג אף אחד
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית זרעי כוסברה לא חובה אבל מוסיף המון
הוראות הכנה
-
חממו תנור לחום בינוני (180 מעלות)
-
פורסים חצי קישוא לפרוסת דקות מאוד ומניחים בצד את הפרוסות
-
מגרדים את את הקישואים ואת חצי הקישוא שנותר בפומפייה
-
מגרדים את הבצל בפומפייה
-
מפוררים בעזרת הידיים את גוש הטופו לפירורים קטנים
-
מוסיפים את כל הרכיבים לקערה עמוקה
-
מערבבים היטב
-
משמנים עם מעט שמן את תבנית השקעים ומקמחים מעט
-
בעזרת כף יוצקים מהבלילה שהכנו לתבנית השקעים ודואגים לא למלא עד הסוף.
-
מניחים על גבי הפשטידה פרוסת קישוא, מזלפים עם מעט (!) שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי, גרעיני כוסברה ואם נותרה מעט מהבלילה בקערה אפשר למרוח מעט ממנה על הקישוא.
-
מכניסים לתנור ואופים כ 40 דקות.
-
כדי להוציא בשלום את הפשטידות מתבנית השקעים הפשטידה צריכה להיות בטמפרטורת החדר. שימו לב שהיא מאוד עדינה ויכולה להתפרק בקלות ולכן כדאי להוציא עם כף אחרי שהפרדנו את הפשטידה מהדפנות.
-
Comments
comments